Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Χαρακόπουλος (ΝΔ) – Προειδοποιητικό μήνυμα οι ευρωεκλογές για την κυβέρνηση – Να εκφραστεί στον ανασχηματισμό το μήνυμά τους

Μ. Χαρακόπουλος (ΝΔ) – Προειδοποιητικό μήνυμα οι ευρωεκλογές για την κυβέρνηση – Να εκφραστεί στον ανασχηματισμό το μήνυμά τους
Πρέπει να δούμε συνολικά την οικονομική πολιτική με μια ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση, τόνισε
Προειδοποιητικό καμπανάκι προς την κυβέρνηση συνιστούν οι εκλογές, σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος τονίζει την ανάγκη διορθωτικής πορείας και «αναθεώρησης» της οικονομικής πολιτικής με μια ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση.
Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Θεσσαλία, «οι πολίτες αξιώνουν να ξαναδούμε συνολικότερα την οικονομική πολιτική με μια ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση» και προσθέτει ότι «αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο δεν μπορεί να το αγνοήσουμε».
Σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να προβληματίσει η πτώση των ποσοστών της Ν.Δ. σε αγρότες και κτηνοτρόφους, αν και σήμερα "δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν τα "κλαδικά κόμματα", κόμμα κτηνοτρόφων, κόμμα φαρμακοποιών, κόμμα υδραυλικών κ.λπ.».
Σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση διάρκειας «ζωής» του φρέσκου γάλακτος και την έκθεση του ΟΟΣΑ είπε ότι διαψεύσθηκε η πρόβλεψη για μείωση της τιμής του γάλακτος στο ράφι, σημειώνοντας: «Έχουμε επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος κατά δύο ημέρες. Παρ' όλα αυτά η τιμή στο ράφι παραμένει στην καλύτερη των περιπτώσεων η ίδια. Άρα, λοιπόν, διαψεύστηκε στην πράξη η πρόβλεψη ότι θα έχουμε μείωση στο ράφι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των καταναλωτών».
Η αρχική πρόβλεψη για το γάλα ήταν πολύ πιο δυσμενής, καθώς δεν έβαζε κανένα όριο, ενώ προέβλεψε ότι αν συμπιεστεί κι άλλο η τιμή παραγωγού, θα κλείσουν αγελαδοτροφικές μονάδες.
Όσον αφορά την απειλή των μεταλλαγμένων για την ελληνική γεωργία, επισήμανε ότι «έστω και τώρα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης που ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και να διαμορφωθούν εκείνες οι πλειοψηφίες σε επίπεδο του νέου Ευρωκοινοβουλίου, για να μπορέσουμε να μπλοκάρουμε την απόφαση για τη δυνατότητα ελεύθερης καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων φυτών στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης