Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΤΕ - Αύξηση στα 2,5 εκατ. εκτιμάται στις αφίξεις γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2014

ΣΕΤΕ - Αύξηση στα 2,5 εκατ. εκτιμάται στις αφίξεις γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2014
Για μεταστροφή στην αντιμετώπισης της χώρας από τους γερμανούς επισκέπτες ως τουριστικού προορισμού υψηλότερων προδιαγραφών, έκανε λόγο ο προεδρος του Συνδέσμου, Α. Ανδρεάδης
Αισιόδοξος ότι το 2014 θα καταγραφεί σημαντική αύξηση αφίξεων γερμανών τουριστών στην Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμώντας μάλιστα ότι οι αφίξεις από Γερμανία θα κυμανθούν μεταξύ 2,5 και 2,7 εκατ. έναντι 2,3 εκατ. πέρυσι.
Όπως επισήμανε ο κ. Ανδρεάδης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο όπου διεξάγεται η διεθνής έκθεση τουρισμού ITB, «πέραν της εντυπωσιακής αύξησης της ζήτησης, παρατηρούμε σαφή μεταστροφή στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους γερμανούς επισκέπτες, ως ενός τουριστικού προορισμού υψηλότερων προδιαγραφών και με καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής από ότι στο παρελθόν».
Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος σχετικά με την απόφαση για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των 30 σημαντικότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας, που δέχονται το 90% του συνόλου των επισκεπτών, από 08:00 έως 20:00 για το διάστημα 1η Απριλίου έως την 31η Οκτωβρίου.
Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι το τουριστικό «comeback» της Ελλάδας, όπως το περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ, σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις, καθώς όπως σημείωσε «δείχνει ότι η φιλική σχέση μεταξύ των δύο λαών έχει πλήρως αποκατασταθεί και τα αρνητικά στερεότυπα που επικράτησαν στο παρελθόν έχουν οριστικά ξεπερασθεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης