Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Der Standard» - Μόλις το 43% των Αυστριακών θεωρεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "σημαντικό για το μέλλον της Ευρώπης"

«Der Standard» - Μόλις το 43% των Αυστριακών θεωρεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Μειωμένη αναμένεται να είναι η προσέλευση των Ασυτριακών στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές τον ερχόμενο Μάη
Μόλις το 43% των Αυστριακών θεωρεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "σημαντικό για το μέλλον της Ευρώπης", ενώ για ένα ποσοστό 26% είναι γενικά "περιττή" η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως διαπιστώνεται σε δημοσκόπηση που έγινε, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας “Der Standard” μόλις το 42% των Αυστριακών ψηφοφόρων προτίθενται να προσέλθουν "σίγουρα" στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές ενώ στις τελευταίες Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 το ποσοστό συμμετοχής ήταν στο 46%.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοσκόπησης, τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, αυτό εμφανίζεται για πολλούς Αυστριακούς κάτι περισσότερο από "ξένο", ωστόσο μια σαφής πλειονότητα θέλει περισσότερη πληροφόρηση, καθώς μόνον ο ένας στους δέκα δηλώνει πως είναι επαρκώς ενημερωμένος.
Ωστόσο πατα΄λληλα ένα μεγάλο ποσοστό, το 64%, εμφανίζεται στη δημοσκόπηση να θεωρεί πως η Αυστρία πρέπει να έχει μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, ενώ ένα 59% απορρίπτει τη θέση πως το Ευρωκοινοβούλιο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικότερο θεσμό εκπροσώπησης από ό,τι τα εθνικά Κοινοβούλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης