Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF: Στα 6,5 τρισ ευρώ το ύψος της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων το 2013 - Αύξηση το 2014

IIF: Στα 6,5 τρισ ευρώ το ύψος της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων το 2013 - Αύξηση το 2014
Οι εκδόσεις ευρωπαϊκών ομολόγων θα αυξηθούν περαιτέρω το 2014 και το 2015
Στα άδυτα της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων εισχωρεί το Διεθνές Xρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), επιχειρώντας μια εφ' όλης της ύλης αποτίμηση της κατάστασης, στη σκιά πάντα της συνεχιζόμενης ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
"Οι εκδόσεις ευρωπαϊκών ομολόγων έχουν σημειώσει αύξηση κατά 50% από το 2007", διαπιστώνει το IIF, σε νέα 9σέλιδη έκθεσή του "Capital Markets Monitor Update", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, η παγκόσμια κρίση του 2008 είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων. Ωστόσο, καθώς περνούσαν τα χρόνια, όσο αυξάνονταν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των ευρωπαϊκών κρατών, τόσο ενισχύονταν και οι εκδόσεις ομολόγων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το IIF, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, το μέγεθος της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων έχει ανέλθει πλέον στα 6,5 τρις ευρώ (ήτοι στο 70% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ), αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2007!



"Η Ελλάδα είναι η χώρα που σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση των εκδόσεων ομολόγων, παρά το γεγονός πως έχασε την πρόσβαση στις αγορές κι ενώ εφαρμόζει ένα αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής από το 2010", εκτιμά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο. Όπως παρουσιάζει, οι εκδόσεις ομολόγων στα ευρωπαϊκά κράτη ανέρχονται:
- Στο 72% του ΑΕΠ στην Ελλάδα
- Στο 41% του ΑΕΠ στην Αυστρία
- Στο 36% του ΑΕΠ στην Πορτογαλία
- Στο 29% του ΑΕΠ στην Ισπανία
"Τα στοιχεία για την πορεία των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ευρωπαϊκών χωρών καταδεικνύουν πως, κατά γενική ομολογία, οι εκδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων θα αυξηθούν περαιτέρω το 2014 και το 2015", προβλέπει το IIF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης