Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν - Ο Egan Jones υποβάθμισε τη Γερμανία σε Α από Α+ προηγουμένως - Aρνητικό το outlook - Προάγγελος και περαιτέρω υποβαθμίσεων της γερμανικής οικονομίας;

tags :
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν - Ο Egan Jones υποβάθμισε τη Γερμανία σε Α από Α+ προηγουμένως - Aρνητικό το outlook - Προάγγελος και περαιτέρω υποβαθμίσεων της γερμανικής οικονομίας;
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν! Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας προχώρησε ο γνωστός για τις... επιθετικές του διαθέσεις αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Egan Jones.
Eιδικότερα, ο οίκος ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει σε Α, από Α+ προηγουμένως, την αξιολόγηση της γερμανικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που από νωρίς είχαν διαρρεύσει στις αγορές. Αρνητικό το outlook.
Ειδικότερα, στην έκθεσή του ο οίκος εξηγεί ότι η απόφασή του να υποβαθμίσει την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης αντανακλά τους εξής λόγους:
- Η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel συνεχίζει να λέει όχι στην έκδοση ευρωομολόγου, πιέζοντας διαρκώς για την ενίσχυση των δημοσιονομικών ελέγχων.
- Η Γερμανία φέρεται να βάζει φρένο στα σχέδια των Ευρωπαίων για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης.
- Η έκθεση της Γερμανίας στις τράπεζες των αδύναμων χωρών της ΕΕ
- Η δυναμική αύξησης του γερμανικού δημοσίου χρέους. Ο οίκος προβλέπει σύντομα άνοδό του στο 100% έναντι του ΑΕΠ.
Ο Εgan Jones συνιστά έναν μικρότερο οίκο σε σχέση με τους ισχυρούς (S&P, Moody's, Fitch), ωστόσο συχνά οι κινήσεις του (κατά κύριο λόγο υποβαθμίσεις) αποτελούν προάγγελο των αποφάσεων των άλλων οίκων...

Τι ανέφερε από νωρίς το www.bankingnews.gr:

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τη γερμανική οικονομία να υποβαθμίζεται από κάποιον οίκο αξιολόγησης, προκαλώντας πρόσθετη νευρικότητα μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας χτες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ανησυχίες έχουν να κάνουν περισσότερο με τις αντοχές της γερμανικής οικονομίας να στηρίξει την ευρωζώνη, και λιγότερο για πιθανή υποβάθμιση, ενώ την ίδια ώρα, η κύρια αγορά των γερμανικών επιχειρήσεων, η ευρωπαϊκή, φαίνεται ότι δεν μπορεί να στηρίξει την επί δεκαετίες υψηλή ζήτηση.

Ο αντίκτυπος στις ευρωαγορές


Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε -1,4% στις 284 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στο -1,4% εν μέσω της φημολογίας περί επικείμενης υποβάθμισης της Γερμανίας. Μάλιστα, στη φήμη αυτή περί τα 14 χιλ. συμβόλαια εκπλήρωσης Ιουνίου άλλαξαν χέρια μέσα σε 5 λεπτά, σημειώνοντας 15πλάσιο όγκο σε σχέση με τον μέσο όρο 20 ημερών.
Στο ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 διαμορφώθηκε στο -0,99% και στις 6.241 μονάδες, ο DAX κινήθηκε με απώλειες -2,26% στις 7.509 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά -2,30% στις 3.601 μονάδες. Στο -0,98% και στο -1,83% έκλεισαν Μιλάνο και Μαδρίτη, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης