Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ σύμφωνα με συμπεράσματα ανεξάρτητης επιτροπής στην Ολλανδία - Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ενίσχυε την ανάπτυξη και τη σταθερότητα - Ημίμετρα οι αποφάσεις του Eurogroup

tags :
Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ σύμφωνα με συμπεράσματα ανεξάρτητης επιτροπής στην Ολλανδία - Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ενίσχυε την ανάπτυξη και τη σταθερότητα - Ημίμετρα οι αποφάσεις του Eurogroup
Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ σύμφωνα με συμπεράσματα ανεξάρτητης επιτροπής στην Ολλανδία, η οποία διεξήγαγε έρευνα για λογαριασμό του πολιτικού κόμματος «Χριστιανική Ένωση».
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ενίσχυε την ανάπτυξη και τη σταθερότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ημίμετρα τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup.
Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ανεξάρτητη επιτροπή στην Ολλανδία, η οποία διεξήγαγε έρευνα για το μέλλον του ευρώ, για λογαριασμού του ολλανδικού κόμματος «Χριστιανική Ένωση».
Οι ερευνητές εξέτασαν πέντε σενάρια που προβλέπουν από στενότερη παρέμβαση μέχρι κατάργηση του ευρώ κι επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκατέλειπε την ευρωζώνη και να επέστρεφε στο εθνικό της νόμισμα, το οποίο θα μπορούσε να υποτιμηθεί.  Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στην ελληνική οικονομία να αρχίσει να ανακάμπτει, ενώ θα ενίσχυε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο ηγέτης του κόμματος Arie Slob, υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα η ολλανδική κυβέρνηση να πει την αλήθεια. Οι τωρινές αποφάσεις αποτελούν ημίμετρα στην περίπτωση της Ελλάδας και το ελληνικό χρέος απλώς θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ο ίδιος δεν απέκλεισε έξοδο από την ευρωζώνη κι άλλων χωρών του Νότου.
Να σημειωθεί ότι η Χριστιανική Ένωση είναι ολλανδικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Χαρακτηρίζεται ως κεντρώο, καθώς συνδυάζει τον κοινωνικό συντηρητισμό και τον ήπιο ευρωσκεπτικισμό με κεντροαριστερές αντιλήψεις σε οικονομικά, μεταναστευτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Το κόμμα αυτοπροσδιορίζεται ως κοινωνικό χριστιανικό.
Ιδρύθηκε το 2000 ως συγχώνευση της Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής Συμμαχίας και της Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής Ομοσπονδίας. Μετά τις εκλογές του 2006, ήταν το μικρότερο κόμμα της κυβέρνησης Μπαλκενέντε.
Εν τω μεταξύ, η συζήτηση στο ολλανδικό κοινοβούλιο για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αναβλήθηκε χθες, μετά από σχετικό αίτημα, ώστε να υπάρξει χρόνος να μελετηθεί η συμφωνία του Eurogroup.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερη οικονομική βοήθεια για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος φορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης