Τελευταία Νέα
Bank Insider

Gross (Pimco): Η Ελλάδα είναι ένα... σπυράκι, η Πορτογαλία μια πληγή και η Ισπανία όγκος! - Λιτότητα και περισσότερο χρέος δεν αποτελούν τη λύση στην κρίση... SOS για την Ισπανία εκπέμπει και το ΔΝΤ

tags :
Gross (Pimco): Η Ελλάδα είναι ένα... σπυράκι, η Πορτογαλία μια πληγή και η Ισπανία όγκος! - Λιτότητα και περισσότερο χρέος δεν αποτελούν τη λύση στην κρίση... SOS για την Ισπανία εκπέμπει και το ΔΝΤ
(upd)Με... εξανθήματα και ασθένειες παρομοιάζει την κατάσταση των ευρωπαϊκών χωρών, μεσούσης της κρίσης χρέους, ο Bill Gross, εις εκ των ισχυρών αντρών της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, προειδοποιώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ πως ο κίνδυνος κατάρρευσης της Ισπανίας αποτελεί τεράστια απειλή για το σύνολο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Σε μια προσπάθεια να αποτιμήσει το μέγεθος του κινδύνου των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών στο σύνολο της Ευρωζώνης, προχώρησε στην εξής δήλωση: "Η Ελλάδα είναι ένα... σπυράκι, η Πορτογαλία μια πληγή και η Ισπανία όγκος!".
Παράλληλα ο Gross εξέφρασε εκ νέου την πάγια θέση του πως η αυστηρή λιτότητα και η δημιουργία νέων χρεών (μέσω του συνεχούς δανεισμού) δεν αποτελούν την απάντηση στην κρίση χρέους.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σχεδόν όλα τα στελέχη της Pimco εκτιμούν πως η ιστορικών διαστάσεων αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν έχει επιλύσει τα προβλήματα της χώρας, προβλέποντας πως αργά ή γρήγορα θα υπάρξει και νέο - δεύτερο - haircut.
Για το λόγο αυτό η Pimco συνεχίζει να αποφεύγει τα ελληνικά ομόλογα.
Το fund παράλληλα θεωρεί βέβαιη και την αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους, καθώς η χώρα δεν θα κατορθώσει να αποφύγει τη μοίρα της Ελλάδας.

Καμπανάκι ΔΝΤ για την Ισπανία - Βλέπει σοβαρές προκλήσεις και ζητά περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της ισπανικής οικονομίας κρούει και το ΔΝΤ, την ώρα που η χώρα έχει βρεθεί εκ νέου στο μάτι του κυκλώνα, ως το επόμενο θύμα της κρίσης.
Σε νέα έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρει πως η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, κρίνοντας ταυτόχρονα επιτακτική την ανάγκη για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
"Το αίσθημα των αγορών για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας παραμένει εξαιρετικά εύθραυστο", σχολιάζει μεταξύ άλλων στην έκθεσή του το ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης