Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gοldman Sachs: Έρχεται ισχυροποίηση του ράλι των μετοχών το 2014! - Τα 10 κρίσιμα ζητήματα που θα δώσουν κατεύθυνση στις αγορές τον επόμενο χρόνο - Αναλυτικός οδηγός...

tags :
Gοldman Sachs: Έρχεται ισχυροποίηση του ράλι των μετοχών το 2014! - Τα 10 κρίσιμα ζητήματα που θα δώσουν κατεύθυνση στις αγορές τον επόμενο χρόνο - Αναλυτικός οδηγός...
Έναν χρήσιμο οδηγό με τα 10 σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τις διεθνείς αγορές το 2014 παρουσιάζει η Goldman Sachs, σε νέα έκθεσή της.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τα 10 αυτά ζητήματα αντιπροσωπεύουν μια ευρεία λίστα θεμάτων τα οποία εκτιμάται πως θα δώσουν κατεύθυνση στις αγορές το 2014.

1) Το outlook της αμερικανικής οικονομίας και το στοίχημα της ανάκαμψης των ΗΠΑ.
2) Η δράση των κεντρικών τραπεζών όσον αφορά στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής. Τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.
3) Το στοίχημα των μετοχών καθώς οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στα ομόλογα. Μπορεί το ράλι των μετοχών να διατηρηθεί το 2014; Πιθανότατα ναι...
4) Η ισχυροποίηση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, ωστόσο με αργούς και μετριοπαθείς ρυθμούς.
5) Ο χρόνος απόσυρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης των οικονομιών από την πλευρά των κεντρικών τραπεζών. Αυξημένο το ενδιαφέρον στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών στις αναδυόμενες αγορές.
6) Η πορεία της αγοράς ακινήτων στις αναδυόμενες οικονομίες.
7) Η πορεία των αποδόσεων των assets στις αναδυόμενες αγορές.
8) Η διαφοροποίηση των αναδυόμενων αγορών θα συνεχιστεί. Ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, όπως επίσης και τα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών.
9) Αυξάνονται οι πιέσεις για τα εμπορεύματα, λόγω γεωπολιτικών κινδύνων. Ερωτηματικό παραμένει η πορεία της ζήτησης.
10) Η σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας θα έχει θετικό αντίκτυπο για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης