Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Nέο haircut της τάξεως του 50% σχεδιάζουν για την Ελλάδα ΕΕ και ΔΝΤ, σύμφωνα με το Spiegel - Στόχος το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70% του ΑΕΠ

tags :
Nέο haircut της τάξεως του 50% σχεδιάζουν για την Ελλάδα ΕΕ και ΔΝΤ, σύμφωνα με το Spiegel - Στόχος το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70% του ΑΕΠ
Nέο haircut της τάξεως του 50% επεξεργάζονται Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες.
Στο νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, οι χώρες-πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το ήμισυ των απαιτήσεών τους, προκειμένου το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το Spiegel. Το νέο "κούρεμα" θεωρείται αναπόφευκτο, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.
Το Spiegel υπογραμμίζει ότι οι διεργασίες στο Eurogroup ναυάγησαν επειδή ο Γερμανός ΥΠΟΙ, Wolfgang Schaeuble, κατ'εντολή της Καγκελαρίου, Angela Merkel, αναγκάστηκε να αποσύρει τη μεγάλη μείωση του επιτοκίου που είχει υποσχεθεί.
"Η Merkel φοβήθηκε ότι δεν θα μπορεί να περάσει στο κόμμα της ένα τέτοιο μέτρο, καθώς είναι μεγάλες οι αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών", σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, και αποδίδει ακριβώς σε αυτό την έκκληση του Ευρωπαίου Επιτρόπου επί των Οικονομικών, Olli Rehn, "να επανεξετάσουν όλοι τις κόκκινες γραμμές τους", όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το Spiegel, με αφορμή επίσημα στοιχεία, αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μείωση του κόστους κατά 2,2% στην Πορτογαλία, 3,5% στην Ισπανία, και 13% στην Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης