Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λάθος επιλογή η πρόταση για Ρουμελιώτη και Πανταλάκη στην Attica bank – Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα 17 ή 18/9

Λάθος επιλογή η πρόταση για Ρουμελιώτη και Πανταλάκη στην Attica bank – Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα 17 ή 18/9
Αν αποφασιστεί η Attica bank να έχει κομματική διοίκηση, τότε δεν μιλάμε για κάθαρση και εξυγίναση της τράπεζας αλλά αλλότριο κομματικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η διοικητική κρίση στην Attica bank παίρνει νέα τροπή καθώς η πρόταση για πρόεδρο Παναγιώτη Ρουμελιώτη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Θεόδωρο Πανταλάκη ίσως αποτελεί τον συμβιβασμό μεταξύ της κυβέρνησης και ΤτΕ...αλλά πάσχει καθώς υφίσταται μείζονος σημασίας ηθικό έλλειμμα. 
Μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης με τροπή που έφθασε στα όρια της θεσμικής εκτροπής, η κυβέρνηση επανέρχεται θέλοντας να επιβάλλει μια νέα διοίκηση στην Attica bank... αντί να κάνουν όλοι το αυτονόητο να προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός για την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην Attica bank. 
Να υπάρξει ένας διεθνής αδιάβλητος διαγωνισμός.
Πάντως το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ή Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει έκτακτη συνάντηση του Α. Τσίπρα του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ ώστε να αρθούν οι παρεξηγήσεις που έχουν προκύψει και προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς....μάλλον επίκειται συμβιβασμός.  
Η κυβέρνηση θα προτείνει στην Γενική Συνέλευση των μετοχών της Attica bank για διοίκηση
1)Πρόεδρο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ο οποίος είχε προταθεί από την κυβέρνηση για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου αλλά απέρριψε η Τράπεζα της Ελλάδος.
2)Τον Θεόδωρο Πανταλάκη πρώην διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας ο οποίος είχε εμπλακεί σε ένα μείζον ηθικό θέμα ενώ ήταν διοικητής στην ΑΤΕ είχε μεταφέρει μεγάλο μέρος των χρημάτων του στο εξωτερικό σε μια περίοδο όπου υπήρχε ο κίνδυνος για bank run.
(Αναφέρεται ότι τον Πανταλάκη είχε προτείνει και η ΤτΕ)
Γιατί είναι όμως λάθος η επιλογή Ρουμελιώτη και Πανταλάκη;
Δεν μπορεί ο Ρουμελιώτης να απορρίπτεται από την ΤτΕ για την θέση του CEO και η κυβέρνηση να τον επαναφέρει για την θέση του προέδρου.
Αποδεικνύει ότι η όλη διαδικασία είναι ασόβαρη.
Ως προς τον Θεώδορο Πανταλάκη είναι προφανές ότι υπάρχει σοβαρό κώλυμα ηθικής διάστασης.
Ο Πανταλάκης είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση όπου σε μια δύσκολη περίοδο του banking και ενώ ήταν διοικητής στην Αγροτική είχε μεταφέρει τα χρήματα του περίπου 12 εκατ στο εξωτερικό.
Δηλαδή η Πουσκούρη η πρώην πρόεδρος για ελάχιστες ημέρες στην Attica bank για 1 εκατ δανείου για ηθικό θέμα... αποπέφθηκε και ο Πανταλάκης που είχε εμπλακεί σε μείζονος σημασίας ηθικό θέμα... θα εγκριθεί;
Ταυτόχρονα επί θητείας του έσπασε η ΑΤΕ Βank σε καλή και κακή τράπεζα.
O Πανταλάκης ωστόσο είναι η καλύτερη λύση σε σχέση με όλες τις επιλογές στην Attica bank αλλά το ηθικό θέμα με την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό δεν μπορεί να παραβλεφθεί.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να επιβάλλει την διοίκηση στην Attica bank, αποδεικνύει ότι έχει αλλότριο σχέδιο, θέλει με κάθε τρόπο να ελέγξει την Attica bank ώστε να... διαθέτει το παραμάγαζο.
Κατά την άποψη μας και την αποτυπώνουμε με πολύ σαφή τρόπο...θεωρούμε ως bankingnews ότι το διοικητικό σχήμα Ρουμελιώτη και Πανταλάκη έχει δυστυχώς κομματικά χαρακτηριστικά καθώς και τα δύο στελέχη έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα υπάρχουν λεπτά ηθικά θέματα κυρίως για τον Πανταλάκη αλλά και για τον Ρουμελιώτη.
Αν αποφασιστεί η Attica bank να έχει κομματική διοίκηση, τότε δεν μιλάμε για κάθαρση και εξυγίναση της τράπεζας αλλά αλλότριο κομματικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Το bankingnews δεν υποτιμά τα στελέχη αλλά δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τόσο εύκολα τα μείζονος σημασίας ηθικά θέματα που υφίστανται.

Στα 140 εκατ η κεφαλαιακή τρύπα στην Attica bank

H Attica bank χρειάζεται να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση της με 70 εκατ ομολογιακό.
Όμως έχει βρει και ο SSM 69 εκατ από έρευνα που διεξήγαγε πριν λίγο καιρό.
Οπότε θεωρητικά η κεφαλαιακή τρύπα της Attica bank φθάνει στα 140 εκατ.
Για την ώρα η Attica bank διαθέτει επαρκείς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και δεν κινδυνεύει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης