Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Μετά τις τόσες δοκιμασίες και θυσίες των πολιτών είναι βέβαιο πως θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα

tags :
Παπαδημητρίου: Μετά τις τόσες δοκιμασίες και θυσίες των πολιτών είναι βέβαιο πως θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα
 Η ιστορία μας διαβεβαιώνει, δεν υπάρχει καλύτερος εγγυητής της σταθερότητας και της ειρήνης από μία ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη
Τη βεβαιότητα πως η ανάπτυξη στη χώρα μας θα έρθει ως επιστέγασμα των δοκιμασιών και των θυσιών του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στην ομιλία του, στο περιθώριο της εκδήλωσης Εθνική Ημέρα Ελλάδας που διοργανώθηκε από το Enterprise Greece, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «EXPO ASTANA 2017» στο Καζακστάν.
Όπως υποστήριξε, η Ελλάδα οφείλει να στεριώσει την ανάπτυξη που μόλις ξεκίνησε και να διασφαλίσει αυτό το σημείο ισορροπίας που θα την καταστήσει βιώσιμη, ενώ τόνισε ότι στόχος της χώρας μας είναι να αναγορευτεί σε διεθνή ενεργειακό κόμβο και διαμετακομιστικό κέντρο που να συνδέει Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.
Κάτι σαν ένα είδος γέφυρας ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, Βορρά και Νότο.
Φιλοδοξία της είναι να αποτελέσει πυρήνα γεωστρατηγικής σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Μ. Ανατολή προωθώντας διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες με κράτη όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Λιβύη, η Σερβία, η Βουλγαρία, εξήγησε.
«Και όπως η ιστορία μας διαβεβαιώνει, δεν υπάρχει καλύτερος εγγυητής της σταθερότητας και της ειρήνης από μία ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη» τόνισε ο ίδιος.
Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει κατά περίπου 2% το 2017 με ένα επενδυτικό μπουμ που οδήγησε την ανεργία σε πτώση στο 22%.
Η επενδυτική αυτή ανάκαμψη βασίζεται στη δημοσιονομική προσαρμογή, στις δομικές μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εξαγωγές.
Συνιστά, δε, μία αλλαγή πορείας την οποία οδηγεί η σχεδιαζόμενη μετατροπή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας.
Στη θέση του παλιού οικονομικού υποδείγματος, σήμερα οικοδομείται, όπως είπε ο υπουργός, μία ανάπτυξη βασισμένη στις παραγωγικές επενδύσεις, τις επιχειρηματικές συνέργειες και δικτυώσεις, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες αλλά και την κοινωνική συνοχή και περιβαλλοντική προστασία.
«Η επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές με αναπτυξιακή ρήτρα και με προοπτική ελάφρυνσης του χρέους το 2018, προσδίδουν στην ανάπτυξη της οικονομίας νέο μομέντουμ, οδηγώντας στην προοδευτική ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο στη χώρα όσο και στην ικανότητα της Ευρωζώνης να αντιμετωπίζει κρίσεις χωρών-μελών της προχωρώντας στη διαδικασία οικονομικής ολοκλήρωσής της» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης