Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου γίνεται μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Giving Pledge»

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου γίνεται μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Giving Pledge»
Δεσμεύεται να δώσει τη μισή του περιουσία σε φιλανθρωπίες ο ιδρυτής της easyJet
Μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Giving Pledge» γίνεται σήμερα ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, και δεσμεύεται, μέσω της διαθήκης του, να διαθέσει τη μισή του περιουσία στους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Ιδρύματός του.
Η πρωτοβουλία «Giving Pledge» ξεκίνησε στην Αμερική το 2010 από τους Bill και Melinda Gates και τον Warren Buffett και χαρακτηρίζεται ως μία διεθνής προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα πιο έντονα κοινωνικά προβλήματα, μέσω της ευαισθητοποίησης εύπορων ατόμων και οικογενειών που δεσμεύονται δημόσια ότι θα διαθέσουν, είτε κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είτε μέσω της διαθήκης τους, πάνω από το μισό της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
«Έχω αποφασίσει να γνωστοποιήσω τα σχέδια μου, με τη βοήθεια του Giving Pledge, για δύο σκοπούς: αφενός αυτή η γνωστοποίηση θα διατηρήσει το Φιλανθρωπικό μου Ίδρυμα και τα μελλοντικά του μέλη, σε μια πειθαρχημένη στάση, συνεχίζοντας την προσφορά του Ιδρύματος για πολλές γενιές στο μέλλον.
Και αφετέρου, ελπίζω μέσω της δημοσιοποίησης της δικής μου πρωτοβουλίας, να εμπνεύσω και άλλους Έλληνες ή Κύπριους ώστε να αφιερωθούν στη φιλανθρωπική δράση.
Πρέπει να παραδεχθώ ότι ο Bill Gates αποτέλεσε για εμένα πηγή έμπνευσης όταν με κάλεσε προσωπικά, πριν από την ανακοίνωση της συμμετοχής μου στο Giving Pledge και ελπίζω να μπορέσω να συνεργαστώ τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλα μέλη αυτής της ομάδας, για να προσφέρουμε στο θεσμό ακόμα μεγαλύτερη διεθνή προβολή στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Χατζηιωάννου.
Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος κατοικεί στο Μονακό, είναι ο μόνος συμμετέχοντας στην ομάδα από την Κύπρο. Μαζί με το Στέλιο Χατζηιωάννου, 14 συνολικά επιχειρηματίες έγιναν μέλη του «Giving Pledge» το 2017.
Η διεθνής αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε στην Αμερική με 20 άτομα και σήμερα αριθμεί 168 μέλη, ηλικίας από 31 έως 93 ετών που εκπροσωπούν 21 χώρες από όλο τον πλανήτη: Αμερική, Αυστραλία, Βραζιλία, Γερμανία, Ινδία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Κύπρος, Μαλαισία, Μεγ. Βρετανία, Μονακό, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σλοβενία, Τανζανία και Τουρκία.
Μέσα από τη δημόσια αυτή δέσμευσή του, ο Στέλιος Χατζηιωάννου «θέλει να διασφαλίσει ότι το Φιλανθρωπικό του Ίδρυμα θα έχει αρκετούς πόρους για να συνεχίσει τη δράση του στο διηνεκές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης