Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Reuters: Προς νέα κέρδη οι παγκόσμιες αγορές στο τέλος του 2017 - Ώθηση από Ευρώπη, Ασία

tags :
Δημοσκόπηση Reuters: Προς νέα κέρδη οι παγκόσμιες αγορές στο τέλος του 2017 - Ώθηση από Ευρώπη, Ασία
Ο S&P 500 αναμένεται να τερματίσει το 2017 στις 2.460 μονάδες, ενώ ο Dow Jones εκτιμάται στις 21.998 μονάδες
Περισσότερα κέρδη αναμένεται να καταγράψουν μέχρι το τέλος του έτους οι παγκόσμιοι χρηματιστηριακοί δείκτες, με μια τελευταία δημοσκόπηση του Reuters να δείχνει μια αξιοσημείωτη αισιοδοξία, βασισμένη κυρίως στην οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη καθώς και στις θετικές προοπτικές για ένα μεγάλο μέρος της Ασίας.
Όλοι εκτός από έναν από τους 21 δείκτες που περιέρχονται στη δημοσκόπηση, από το Τορόντο έως το Τόκιο, αναμένεται να ενισχυθούν, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, παρόλο που εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με τα αυξανόμενα επιτόκια και το πόσο ακριβές δείχνουν οι μετοχές.
Ωστόσο, η τελευταία δημοσκόπηση αποτελεί μια αναβάθμιση σε σχέση με μια άλλη πρόβλεψη μόλις πριν από τρεις μήνες, καθώς και σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο, αμέσως μετά την εκλογή του Donald Trump στον Λευκό Οίκο.
Τουλάχιστον 16 από τους 21 χρηματιστηριακούς δείκτες που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν ήδη ξεπεράσει τις προβλέψεις για τα μέσα του 2017, που έγιναν τον Μάρτιο του 2017 και τον Δεκέμβριο του 2016.
Πολλοί από αυτούς τους δείκτες βρίσκονται κοντά για να ξεπεράσουν ακόμη και τις προσδοκίες για το τέλος του 2017.
Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών σε γενικές γραμμές αναμένεται να καταγράψουν καλύτερες αποδόσεις, αν και οι προοπτικές για την Ευρώπη είναι ιδιαίτερα θετικές.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, όλοι οι ευρωπαϊκοί δείκτες πλην του γερμανικού DAX έχουν καταγράψει αποδόσεις κατώτερες του S&P 500.
Ωστόσο, οι προσδοκίες τώρα κάνουν λόγο για αντιστροφή αυτής της τάσης, καθώς οι ευρωπαϊκοί δείκτες προβλέπεται τώρα ότι θα ξεπεράσουν τις επιδόσεις της Wall Street.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι αμερικανικές μετοχές αναμένεται να ενισχυθούν λίγο περισσότερο στο β’ εξάμηνο του έτους.
Ο S&P 500 αναμένεται να τερματίσει το έτος στις 2.460 μονάδες, μόλις κατά 1% υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης (28/6), ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με δημοσκόπηση του Reuters τον Μάρτιο, ενώ ο Dow Jones Industrial average εκτιμάται ότι θα τερματίσει το 2017 στις 21.998 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 2,5% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης