Τελευταία Νέα
Διεθνή

H BlackRock εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αγορά ομολόγων αναδυόμενων αγορών

tags :
H BlackRock εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αγορά ομολόγων αναδυόμενων αγορών
Τονίζει, ότι "τώρα οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί ή να προχωρούν γρήγορα σε ρευστοποιήσεις, αν διαπιστώσουν ότι το κλίμα αλλάζει ξαφνικά".
Μετά την προτροπή της τον Ιούλιο προς τους επενδυτές να στραφούν στην αγορά χρέους αναδυόμενων αγορών, τώρα η BlackRock τους καλεί να είναι "επιλεκτικοί", σύμφωνα με το Bloomberg.
"Η περίοδος της «τυφλής αγοράς» που είχε ως αποτέλεσμα εισροές ρεκόρ στην αγορά ομολόγων αναπτυσσόμενων χωρών, πλησιάζει στο τέλος της", δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής της BlackRock για τα ομόλογα χρέους των αναδυόμενων αγορών Sergio Trigo Paz.
Τόνισε δε, ότι "τώρα οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί ή να προχωρούν γρήγορα σε ρευστοποιήσεις, αν διαπιστώσουν ότι το κλίμα αλλάζει ξαφνικά".
Σύμφωνα με τον Trigo Paz, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πλέον "επιλεκτικοί" στο τι αγοράζουν, καθώς προβλέπει, ότι η μεγάλη ρευστότητα προς κάποιες από τις αναδυόμενες αγορές θα αντιστραφεί.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών προσέλκυσαν το ποσό ρεκόρ των 21,6 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 εβδομάδων.
Αυτό οφείλεται, στο ότι οι επενδυτές θέλησαν να επωφεληθούν από τις αποδόσεις τους, οι οποίες ήταν σχεδόν 9 φορές υψηλότερες από ό,τι στις αγορές ομολόγων του αναπτυγμένου κόσμου.
Όπως τονίζεται, το "κυνήγι" των αποδόσεων έχει ήδη στοιχίσει απώλειες σε επενδυτές, εξαιτίας του πολιτικού κινδύνου στην Τουρκία, τη Νότια Αφρική και την Ουκρανία, που προκάλεσε ξαφνικό ξεπούλημα ομολόγων αυτών των χωρών.
Σύμφωνα με τον Trigo Paz από τις 18 Ιουλίου μέχρι σήμερα τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών έχουν αποφέρει κατά μέσο όρο αποδόσεις 1,6% στους επενδυτές, την ίδια ώρα που τα ομόλογα των αναπτυγμένων οικονομιών είχαν μέσο όρο απόδοσης 0,6%.
Ο ίδιος συνιστά την αγορά ομολόγων της Ρωσίας και της Κολομβίας, επειδή και οι δύο έχουν κάνει δημοσιονομικές προσαρμογές εξαιτίας των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης