Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ντροπιαστικές φράσεις... πεζοδρομίου στην ελληνική Βουλή – Μέσα σε 2 μήνες ακούσαμε χαρακτηρισμούς όπως κοπρίτες, πουτανάκια, μουνόπανα, κωλογαμημένοι και εκφράσεις όπως αντε και γαμήσου και μας έχετε ζαλίσει τα αρχίδια!

tags :
Ντροπιαστικές φράσεις... πεζοδρομίου στην ελληνική Βουλή – Μέσα σε 2 μήνες ακούσαμε χαρακτηρισμούς όπως κοπρίτες, πουτανάκια, μουνόπανα, κωλογαμημένοι και εκφράσεις όπως αντε και γαμήσου και μας έχετε ζαλίσει τα αρχίδια!
Αυτή η Βουλή θα μείνει στην ιστορία για τις ακραίες εκφράσεις που ακούγονται κατά καιρούς από τους βουλευτές της, αν μέχρι την έξοδο της χώρας μας από την κρίση δεν… ακούσουμε και περισσότερο δούμε τίποτα χειρότερο μέχρι να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Στις αρχές Ιουνίου, υπήρξε άγριος καβγάς μεταξύ της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη με αφορμή τις εμπρηστικές δηλώσεις του τελευταίου, που χαρακτήρισε τους βουλευτές της Αριστεράς «κοπρίτες». Η κυρία Κανέλλη, απάντησε ότι δυσκολεύεται να αποκαλεί βουλευτή συνάδελφο ο οποίος είχε εκστομίσει αυτό το χαρακτηρισμό, ενώ είχε αποκαλέσει και την ίδια «βρόμα».
Μετά από μία έντονη στιχομυθία, η κ. Κανέλλη εξακολούθησε: «να σου χαλαλίσω καλημέρα αποκλείεται». «Αντε ρε ναζιστόφατσα. Οσο αρνείσαι το Ολοκαύτωμα, θα σου αρνούμαι και την καλημέρα. Φασιστόφατσα. Ε ναζιστόφατσα, που θα μιλήσεις εσύ για κοπρίτες της Αριστεράς».
«Να πας να τα πεις αυτά στο ΠΑΜΕ. Να μην τολμήσεις να ασχοληθείς ξανά με το πρόσωπό μου. Έχεις νοοτροπία κατίνας», επανήλθε ο βουλευτής, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αναστάσιος Νεράντζης, ζητούσε να μη γραφεί στα πρακτικά η στιχομυθία.
Την ίδια περίοδο, σφοδρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου στο περιθώριο της συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση της ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου μετά από σχετική μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος απευθυνόμενος στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής είπε είπε: «αντε και γαμήσου! Μας έχετε ζαλίσει τα αρχίδια!».
Και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απάντησαν «βγες έξω να μας τα πεις αυτά ρε…».
Άμεση ήταν και η απάντηση του βουλευτή της Ν.Δ. που είπε: «αν έρθω έξω θα σας γαμήσω όλους».
Ένταση και εκφράσεις που… σοκάρουν εκτυλίχθησαν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά την διάρκεια συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο πριν μία εβδομάδα περίπου. Η αρχή έγινε όταν στο βήμα βρισκόταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τζαμτζής απορρίπτοντας το θέμα της αντισυνταγματικότητας που εγέρθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τότε η κ. Ραχήλ άρχισε να φωνάζει: “είστε προδότες θα σας κρεμάσουμε”. Και ο κ. Τζαμτζής της φώναξε: «κάτσε κάτω διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ», ενώ όπως έγινε γνωστό, εκτός μικροφώνου ο κ. Τζαμτζής της είπε “σκάσε μωρή θα μας κλάσεις τα αρχίδια”.
Στην συνέχεια ακολούθησε ο "διάλογος" περί ηλιθίων και ...προδοτών...
Μετά από λίγες ώρες υπήρξε και νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή με τους βουλευτές Κώστα Μπαρμπαρούση και Παναγιώτη Ηλιόπουλο να φωνάζουν βγαίνοντας από την Ολομέλεια «πουτανάκια του ΣΥΡΙΖΑ, γαμιόλες, μουνόπανα, μουνόσκυλα, ελάτε έξω να τα πούμε… να σας γαμήσουμε».
Ένα ακόμη επεισόδιο υπήρξε μέσα στη Βουλή όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης με εμπρηστική ομιλία, κατά την οποία αποκάλεσε «δολοφόνους και κουκουλοφόρους που καίνε την Αθήνα» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πως στα συνθήματα «που φώναζε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με 100 άπλυτους: «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» τους απαντάμε «Στο Βίτσι και στον Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο».
Και πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουκούτσης: «Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε; για ξαναπείτε μου. Να μου το πείτε μετά έξω, γιατί δεν σας ακούω… Ήσυχα κομμουνιστές. Συγγνώμη έκανα λάθος. Σας τιμώ εσάς του ΚΚΕ οι άλλοι είναι γιαλαντζί».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πετράκος, πήρε συνέχεια στον λόγο και υπογράμμισε: «Δεν είναι δυνατό ορισμένοι εδώ να απειλούν ως κοινοί τραμπούκοι-βουλευτές πάμε έξω να εξηγηθούμε».
Στο σχόλιο «ήσυχα κομμουνιστές» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αντέδρασε και ο Θανάσης Παφίλης. «Συγνώμη δεν μίλησα σ΄ εσάς. Σας τιμώ εσάς. Αυτοί δεν είναι κομμουνιστές είναι γιαλαντζί κομμουνιστές», επέμεινε ο κ. Κουκούτσης.
Με το πέρας της ομιλίας του ο βουλευτής κατέβηκε από το βήμα και μαζί με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκε στην έξοδο από την ολομέλεια περνώντας από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στράφηκαν απειλητικά εναντίον τους και ότι χρησιμοποίησαν σε βάρος τους ύβρεις.
Βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν πως έβριζαν οι ΧΑ (Ηλιόπουλος και Μπαρμπαρούσης) – βγήκαν από την κεντρική πόρτα και όχι από την δική τους φωνάζοντας: Κωλογαμημένοι, μουνόσκυλα, πουτανάκια, Γαμιούνται οι μάνες σας!
Μετά από όλα αυτά, το "παρακμιακό καφενείο" της Βουλής μάλλον έχει ακόμη πολλές ιστορίες να μας δώσει.
Σήμερα η Ελένη Ζαρούλια, βουλευτής της Χρυσής Αυγής απευθυνόμενη προς τον κ. Δραγασάκη, άφησε άφωνους τους βουλευτές. Ρώτησε τον κ. Δραγασάκη: «βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος οπλων κόρη;».
Το επεισόδιο ξεκίνησε από την συνεδρίαση της Τρίτης, όταν με αφορμή την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου από τον Δήμο Αθηναίων και του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής τη ΧΑ Ελ. Ζαρούλια αποκάλεσε τον κ. Καμίνη «παράνομα εκλεγμένο δήμαρχο» και τον κ. Δένδια «υπουργό προστασίας των μεταναστών».
Το προεδρείο αντιμετώπισε για άλλη μια φορά το επεισόδιο με διαμαρτυρίες και εντολή να διαγραφούν οι φράσεις από τα πρακτικά.
Οι προσβλητικές αναφορές της κ. Ζαρούλια διεκόπησαν από τον προεδρεύοντα Ιωάννη Καλαντζή. «Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα και να αναφέρεστε σε παιδιά; Για τον κύριο Δραγασάκη πείτε ό,τι θέλετε. Είστε και εσείς μάνα. Όχι στα παιδιά αναφορές».
«Σκεφτόμαστε και τα παιδιά της Χρυσής Αυγής» επέμεινε η βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης