Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

«Οι τράπεζες καθυστερούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας», υποστηρίζει η γερμανική δημόσια τηλεόραση

«Οι τράπεζες καθυστερούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας», υποστηρίζει η γερμανική δημόσια τηλεόραση
Με τον τίτλο «Ελλάδα, πώς οι τράπεζες καθυστερούν τη χρεοκοπία», η εκπομπή Monitor της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης αναφέρεται στο ρόλο των ευρωπαϊκών τραπεζικών κολοσσών στην κρίση χρέους της Ελλάδας και όλης της Ευρωζώνης.
Όπως υποστηρίζει η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, οι τραπεζίτες είναι αυτοί, που καθυστέρησαν, και καθυστερούν, τη χρεοκοπία της Ελλάδας, προς όφελός τους, καθώς, όπως τονίζουν, η πτώχευση της ελληνικής οικονομίας ήταν αναπόφευκτη από το 2009.
Όπως τονίζει η παρουσιάστρια, «η Ελλάδα δεν μπορεί πια να σωθεί. Αυτό το ξέρουν και οι τράπεζες».
Στην εκπομπή τονίζεται ότι η χώρα είχε χρεοκοπήσει από το 2009, αλλά οι τράπεζες παρέτειναν ένα έγκαιρο κούρεμα του χρέους με το ίδιο σενάριο τρόμου: «Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο ευρωσύστημα».
Ένα σενάριο, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, «δεν ισχύει και κατά πάσα πιθανότητα το έχουν επινοήσει οι τράπεζες για να κερδίσουν χρόνο. Χρόνο, τον οποίο χρησιμοποίησαν για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα», αναφέρεται στην εκπομπή, η οποία φιλοξενεί απόψεις ειδικών, αλλά και δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann.
Στην εκπομπή αναφέρεται επίσης ότι η «κρίση είναι μία στημένη επιχείρηση».
«Το ρίσκο για τη χρεοκοπία μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους. Το 2009 θα μπορούσε κανείς να σώσει την Ελλάδα και το ευρώ με 50 δισ. ευρώ. Πλέον το κόστος είναι πολλαπλάσιο και οι τράπεζες κάνουν δουλειές με την κρίση. Μάλιστα, όσο αυτό διαρκεί, τόσο πιο αποδοτικό είναι για αυτούς, πάλι εις βάρος των φορολογουμένων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης