Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Στις 18 Φεβρουαρίου η β΄ ΓΣ της Εθνικής για ομολογιακό

 Στις 18 Φεβρουαρίου η β΄ ΓΣ της Εθνικής για ομολογιακό
Αναβλήθηκε όπως αναμενόταν ελλείψει απαρτίας η γενική συνέλευση της Εθνικής τράπεζας  για έκδοση ομολογιακού δανείου με ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές.
Στην γενική συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν ποσοστό 25,40% του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούνται οι μέτοχοι της Εθνικής σε Β΄ Επαναληπτική Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης την 18η Φεβρουαρίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, στο Μέγαρο Μελά επί της οδού Αιόλου 93 - Αθήνα με μοναδικό θέμα:
"Εκχώρηση από τη Γενική Συνέλευση στο Δ.Σ. του δικαιώματος για έκδοση ομολογιακού δανείου με ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3α και 13 κ.ν. 2190/1920 ως και του άρθρου 5 του Καταστατικού της Τράπεζας, όπως ισχύουν".
Σημειώνεται ότι όλοι οι μέτοχοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και να ψηφίσουν, αυτοπροσώπως ή δι΄ αντιπροσώπου. Κάθε μετοχή έχει δικαίωμα μιας ψήφου. Για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οι κ. Μέτοχοι αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό οφείλουν:
1. Εάν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και αυτές δεν βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν το σύνολο ή τμήμα των μετοχών τους μέσω του Χειριστή τους και να παραλάβουν από αυτόν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης, που εκδίδεται από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, την οποία πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης (δηλαδή ως και την 12/2/2010, ημέρα Παρασκευή) πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα (Κεντρικό Κατάστημα και Καταστήματα Δικτύου ή Υποδιεύθυνση Μετόχων - Αιόλου 93, ισόγειο).
2. Εάν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και αυτές βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν το σύνολο ή τμήμα των μετοχών τους με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, το οποίο εκδίδει και παραδίδει τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης την οποία πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης (δηλαδή ως και την 12/2/2010, ημέρα Παρασκευή) πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα (Κεντρικό Κατάστημα και Καταστήματα Δικτύου ή Υποδιεύθυνση Μετόχων - Αιόλου 93, ισόγειο).
Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει μέσα στη ίδια προθεσμία να καταθέσουν σύμφωνα με το νόμο και τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα, εκτός αν αυτά έχουν ήδη κατατεθεί στην Τράπεζα μας, οπότε αρκεί να μνημονευθεί στο έγγραφο αντιπροσώπευσης πού έχουν παραδοθεί αυτά.
Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να παραδοθούν στην Τράπεζα και τα έγγραφα αντιπροσώπευσης σε περιπτώσεις που μέτοχοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση με αντιπρόσωπο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης