Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα στέλνει στον Hollande η Merkel: Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου - Soros: Στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Merkel

tags :
Αυστηρό μήνυμα στέλνει στον Hollande η Merkel: Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου - Soros: Στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Merkel
Την αντίθεσή της στην επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου, μια πρόταση του Γάλλου σοσιαλιστή Fr. Hollande, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
"Tο δημοσιονομικό σύμφωνο έχει υπογραφεί από 25 χώρες-μέλη της ΕΕ, έχει ήδη επικυρωθεί από ορισμένες από αυτές και δεν είναι διαπραγματεύσιμο", τόνισε στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του Hollande.
"Όσον αφορά τον προβληματισμό για την ανάπτυξη, που ορισμένοι την επικαλούνται τώρα, εδώ και καιρό είναι ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής μας, πλάι στα υγιή δημόσια οικονομικά" πρόσθεσε η Merkel.

Soros: Είτε νικήσει ο Hollande, είτε ο Sarkozy, η Merkel θα κάνει και πάλι κουμάντο - Η Γαλλία είναι οικονομικά πιο αδύναμη...


Τη θέση πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις 6/5, η Γερμανία είναι εκείνη που θα κάνει και πάλι κουμάντο στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής G. Soros.
Σε συνέντευξή στο γαλλικό περιοδικό L' Express, ο Soros τόνισε χαρακτηριστικά:"Είτε νικητής των εκλογών αναδειχθεί ο Hollande, είτε ο Sarkozy, η κατάσταση δεν θα αλλάξει στην Ευρωζώνη", όσον αφορά σε θέματα εξουσίας.
"Κανείς από τους δύο δεν μπορεί να υψώσει ανάστημα έναντι της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Merkel για τον απλό λόγο πως η Γαλλία οικονομικά είναι πιο αδύναμη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης