Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Καθήστε λίγο πιο μακρυά από τις οθόνες σας και δείτε την μεγάλη εικόνα

tags :
Χ.Α: Καθήστε λίγο πιο μακρυά από τις οθόνες σας και δείτε την μεγάλη εικόνα
Για τους νεότερους αναλυτές, συμβούλους και διαχειριστές, πιό ευέξαπτους και επιρρεπείς...
Χ.Α: Καθήστε λίγο πιο μακρυά από τις οθόνες σας και δείτε την μεγάλη εικόνα

ΧΑΡΗΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ: 
Επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως…


Για τους νεότερους αναλυτές, συμβούλους και διαχειριστές, πιό ευέξαπτους και επιρρεπείς στην ένθερμη, λεπτό προς λεπτό, αγωνιώδη και δημοσιογραφική πρόσληψη των γεγονότων, επαναλαμβάνω την ίδια συμβουλή -την έχουν ακούσει και πριν (Φεβρουάριος 2016, Brexit, εκλογή Trump, κ.λπ.):
  • Καθήστε λίγο πιο μακρυά από τις οθόνες σας, δείτε την μεγάλη εικόνα.
  • Αυτό που κάθε φορά βιάζεστε, πανικοβάλεστε, χαίρεστε ή ό,τι άλλο να θεωρείτε τεράστιο πράγμα, κραχ, το τέλος του κόσμου, κ.ο.κ.
  • … δεν είναι παρά μία τόσο δα μεταβολή, είναι ο τρόπος του συστήματος να ξεβγάζει και να καθαρίζει λίγο, λίγο μόνο από την απληστία, τις ανοησίες και τις λαθροχειρίες του.
  • Όταν έλθει το αληθινό κραχ, μάλλον δεν θα επιζήσετε ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας.
ΣΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ δεν γινόταν να αποτυπωθεί με λίγες προτάσεις όλη αυτή η περιρρέουσα γραφικότητα και ελαφρότητα ενημέρωσης και μάλιστα από ανθρώπους που λίγη σχέση πρέπει να έχουν με το αντικείμενο: ΑΓΟΡΕΣ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ: ‘Εστω και με καθυστέρηση τριών, τεσσάρων αλλά και παραπάνω ετών ανακαλύπτουν οι… ειδικοί αλλά και πολλοί εκ των ειδημόνων παπαγάλων του διαδικτύου μερικές από τις μετοχές που έχουν εμφανίσει τεράστιες προόδους τόσο σε επιχειρηματικό όσοι και σε χρηματιστηριακό επίπεδο. Σιγά σιγά, θα ανακαλύψουν και τις υπόλοιπες! Και μη χειρότερα…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τους πήρε πολύ καιρό να το αντιληφθούν αφού συνεχώς ήσαν κάθετα αρνητικοί στη σχετική παραδοχή, αλλά δειλά δειλά και με το μαλακό οι σεναριογράφοι της συμφοράς και του σκότους το παραδέχονται πλέον. Ο,τι δηλαδή, οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον ασφαλείς.
  • Τζάμπα πήγαν ολόκληρα κατεβατά, τόσος κόπος και “ιδρώτας νου και σκέψης”.
  • Και τώρα, δεν τρέχει τίποτα… κάνουν τις πάπιες, κατά το κοινώς λεγόμενο…
  • Και σιγά μη παραδεχτούν τις κοτσάνες που έγραφαν και την τρομολαγνεία που μοίραζαν.
  • Αφού και το κοινό τους στη μιζέρια και στη μαυρίλα, στον αρνητισμό
  • Και στα… σπήλαια εντρυφεύει.
  • Αν όλοι μας είχαμε τα μυαλά τους, τότε ακόμα θα ανάβαμε την φωτιά με τις πέτρες.
  • Αν και παίζεται, ακόμα κι αυτό…
ΑΒΑΞ@0,8150 ευρώ και κ/φση 63,3 εκατ. ευρώ:  Το ανεκτέλεστο είναι περίπου 2 δις ευρώ με το 68% να αφορά εγχώρια έργα. Βασικό τμήμα του νέου κατασκευαστικού αντικειμένου θα προέλθει από τις εργασίες της επέκτασης της βασικής γραμμής του μετρό προς τον Πειραιά που υλοποιεί κοινοπρακτικά με την ιταλική Ghella.
  • Ταυτόχρονα, το έργο της μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1.500 MW, στα περίχωρα της Βαγδάτης στο Ιράκ, προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ θα τροφοδοτήσει το ανεκτέλεστο της κατασκευαστικής.
  • Η εισηγμένη κοινοπρακτικά με τις εταιρείες Μεσόγειος και ΑΑΓΗΣ αναμένει τις τελικές υπογραφές για την υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ηλεία προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.
  • Φέτος αναμένεται να γυρίσει σε κερδοφορία με ικανοποιητική οργανική ανάπτυξη. Η καθαρή θέση βρίσκεται στα 125 εκατ. ευρώ ενώ ο καθαρός δανεισμός παραμένει σχετικά υψηλός στα 498 εκατ. ευρώ (κυρίως ομολογιακά, σε ποσοστό 80%).
http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης