Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ενεργοποιούνται deals και επιχειρηματικές κινήσεις που ήταν στην κατάψυξη εδώ και μεγάλο διάστημα

tags :
Ενεργοποιούνται deals και επιχειρηματικές κινήσεις που ήταν στην κατάψυξη εδώ και μεγάλο διάστημα
Η χώρα χρειάζεται ένα extra μαξιλάρι των 9 δις τα επόμενα δύο χρόνια

Ενεργοποιούνται deals και επιχειρηματικές κινήσεις που ήταν στην κατάψυξη εδώ και μεγάλο διάστημα

Ακόμα μία εβδομάδα με σημαντικά κέρδη για τον FTSE25  που πλησίασαν το 3%. Η αισιοδοξία μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα, με τις εισροές να συνεχίζονται σε μία αγορά η οποία είναι χρόνια σε ύπνωση ενώ πλέον έχει απομακρυνθεί και το ρίσκο της χώρας.

Με κέρδη πάνω από 4% έκλεισε ο ΓΔ την εβδομάδα που πέρασε. Η μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση έκαναν την διαφορά σε απόδοση, ενώ κύριος πρωταγωνιστής ήταν η ΔΕΗ.

  • Με κλεισμένη την τρίτη αξιολόγηση, περιμένοντας από τους οίκους νέες αξιολογήσεις με αρκετές βαθμίδες αέρα και παρατηρώντας τους πωλητές να είναι διστακτικοί μιας και βλέπουν υψηλότερες τιμές στο επόμενο διάστημα. Η αύξηση του τζίρου και η ρευστότητα δημιουργούν πόλο έλξης σε νέα ξένα κεφάλαια που συμπτωματικά έχουν και τεράστια κέρδη από άλλες αγορές.
Τα επιτόκια στα ομόλογα έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που βολεύει την κυβέρνηση να δοκιμάσει να βγει στις αγορές. Οι τράπεζες ήδη προχωρούν σε νέες εκδόσεις ομολόγων με τεράστια ζήτηση και χαμηλά επιτόκια, μικραίνοντας το μέγεθος των αναγκών τους για τα stress tests. Μένει μόνο η λύση στο χρέος, που αν συμβεί θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα.

Ουσιαστικά, η χώρα χρειάζεται ένα extra μαξιλάρι της τάξεως των 9 δις τα επόμενα δύο
χρόνια αν θέλει να μην χρειαστεί νέα στήριξη. Το GREK αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το μέγεθος των εισροών από τις αρχές έτους που πλησιάζουν τα 40 εκατομμύρια.

Πλέον έχουμε διάχυση της κίνησης και στην μικρή κεφαλαιοποίηση όπου ενεργοποιούνται deals και επιχειρηματικές κινήσεις που ήταν στην κατάψυξη εδώ και μεγάλο διάστημα.

Η ΔΕΗ έκανε την διαφορά σε απόδοση την εβδομάδα που πέρασε, ενώ η δημόσια πρόταση για 150 εκατομμύρια στο ομολογιακό που λήγει το 2019 δείχνει τις προθέσεις της για το μέλλον. Καθημερινά έχουμε πακέτα σε θεσμικούς κάτι που είχαμε δούμε σε τέτοιο βαθμό από το 2005. Το γεγονός δείχνει πως πλέον βλέπουν το μεσομακροπρόθεσμο της κατάστασης.

Οι επιλογές μας από αρχές έτους έχουν κέρδη της τάξεως του 14% με τον ΓΔ να έχει κέρδη 9,43%, τον FTSE25 4,74%, τον τραπεζικό 9,38% και τέλος τον FTSEM 16,62%. Η ΔΕΗ ήταν η πρωταγωνίστρια της εβδομάδας αλλά και πρώτη σε απόδοση από τις επιλογές μας με ποσοστό 50,26%. Ακολουθούν ΚΡΙ ΚΡΙ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΘ και ΣΑΡΑΝΤΗΣ με κέρδη κοντά στο 22% από αρχές έτους.

Πλέον, οι περισσότεροι είναι αισιόδοξοι για την μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς αρχίζοντας
να ορίζουν και στόχους. Σε μία τέτοιου τύπου άνοδο αναμένονται και αναταράξεις και
μάλιστα γρήγορες σε ταχύτητα. Προς το παρόν δεν έχουμε δει τεράστιους όγκους συναλλαγών που συνήθως βοηθάνε σε διόρθωση. Οι ξένες αγορές είναι ικανές να επηρεάσουν σε περίπτωση διόρθωσης ειδικά μετά τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος.

Η διαχείριση των θέσεων μας και τα Stops είναι ικανά να μας βοηθήσουν σημαντικά στο να μεγεθύνουμε τις αποδόσεις μας. To stop στην παρούσα είναι στο 831 και 2140 σε ΓΔ και ftse αντίστοιχα. Το 940 είναι επόμενος σημαντικός στόχος, ενώ στο βάθος το 1000 είναι ορατό.

HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ και Δ/νων σύμβουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης