Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ο «αυτόνομος» Αλέξης Τσίπρας

tags :
Ο «αυτόνομος» Αλέξης Τσίπρας
Πέτυχε όμως τα αντίθετα με τις αντιφατικές του δηλώσεις

Ο «αυτόνομος» Αλέξης Τσίπρας

Οσοι από εσάς έχετε παρακολουθήσει την τελευταία συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην (κρατική) ΕΡΤ3, σίγουρα θα διαπιστώσατε ότι ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να στρογγυλέψει τις «γωνίες» που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες δηλώσεις των υπουργών του εναντίον των δικαστικών λειτουργών, αλλά και συνολικά εναντίον της δικαστικής εξουσίας του κράτους.

ΒΗΜΑτοδότης 

Πέτυχε όμως τα αντίθετα με τις αντιφατικές του δηλώσεις. Ενώ από τη μια πλευρά, ως Πρωθυπουργός, αναγνωρίζει την υποχρέωση της κυβέρνησής του να σέβεται τις «αυτόνομες», όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει, διαδικασίες της Δικαιοσύνης, από την άλλη, ως πολίτης, θεωρεί δικαίωμά του, όταν βλέπει αποφάσεις οι οποίες είναι τελείως αντίθετες με το περί δικαίου αίσθημα το μέσου έλληνα πολίτη, να τις κατακρίνει.

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν από τις πρωθυπουργικές δηλώσεις είναι αυθόρμητα: Μέχρι ποίου ορίου εντός του ίδιου προσώπου λειτουργεί ο πολίτης Αλέξης Τσίπρας και από πού αρχίζει να λειτουργεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος;

Το δεινότερο όμως ζήτημα που δημιουργείται από τη δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού είναι ότι αναγνωρίζει όχι απλώς διακριτό ρόλο στη δικαστική σε σχέση με την εκτελεστική εξουσία (ως όφειλε), αλλά φτάνει μέχρι του σημείου να της απονέμει το προνόμιο της «αυτονομίας».

Δηλαδή κατά τον πρωθυπουργό Τσίπρα, η Δικαιοσύνη έχει την εξουσία να δημιουργεί η ίδια τους κανόνες που τη δεσμεύουν (αυτονομία). Αλλά υπό τα δεδομένα αυτά αναρωτιέμαι πόσο, αλήθεια, τραγική θα είναι η θέση του πολίτη Αλέξη όταν ασκεί κριτική σε έναν θεσμό που ο ίδιος αναγνωρίζει ότι είναι υπεράνω κριτικής;


http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης