Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Το σημείο που θα αλλάξει κάθετα την ψυχολογία θα είναι το ξεκίνημα του έργου του Ελληνικού

tags :
Χ.Α: Το σημείο που θα αλλάξει κάθετα την ψυχολογία θα είναι το ξεκίνημα του έργου του Ελληνικού
Greek Market WEEKLY Overview
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ - FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ

Η εβδομάδα που πέρασε μπορεί να έκλεισε αμετάβλητη παρόλα αυτά από το χαμηλό της κατάφερε να κλείσει περίπου 5% υψηλότερα δημιουργώντας ένα spike, τόσο σε εβδομάδα όσο και σε ημέρα όπως λέμε στην τεχνική ανάλυση. Αυτό συνήθως είναι σημάδι ανακοπής της πτώσης μέχρι να δούμε, τι θα συμβεί στην συνέχεια.

Από πλευράς δεικτών δεν έχουμε ακόμα αγοραστικά σήματα, παρόλα αυτά κάποιοι τίτλοι όπως για
παράδειγμα η ΜΠΕΛΑ και ο ΟΛΘ έδωσαν ημερήσιο αγοραστικό σήμα. Μία πλειάδα ακόμα μετοχών έχουν πολύ κοντινές εισόδους, κάτι που μας κάνει να τις έχουμε στο “μικροσκόπιο” μας (excel). Τα γραφήματα σε ΓΔ και F25 σε εβδομάδα και μήνα (περιμένουμε κλείσιμο) μας δείχνουν από μόνα τους την μεγάλη εικόνα.

Η αγορά πιθανότατα είχε ανάγκη για μία διόρθωση μιας και το τελευταίο διάστημα είχε “στεγνώσει” από όγκους, έχοντας πιάσει το πολύ σημαντικό στόχο του 850. Οι όγκοι και πάλι ανέβηκαν σημαντικά δείχνοντας ότι νέοι επενδυτές βρήκαν ενδιαφέρουσες αποτιμήσεις.

  • Η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων του εξαμήνου έχουν ενθαρρυντικά στοιχεία μιας και ο κύκλος εργασιών σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχει άνοδο της τάξεως του 18% και τα κέρδη 27%.
  • Να φανταστούμε πως ακόμα δεν έχουμε δει σημαντική ανοδική κίνηση στο ΑΕΠ κάτι που θα μας δείξει πως η οικονομία κατάφερε να αντιστρέψει μετά από την σημαντική πίεση των τελευταίων χρόνων.
Ο τραπεζικός κλάδος συνέχισε να έχει την μεγαλύτερη διακύμανση και αυξημένους όγκους συναλλαγών μιας και είχε και τις μεγαλύτερες απώλειες. Θυμίζουμε πως μπροστά μας έχουμε τα stress tests.

  • Στα στατιστικά μας από αρχές έτους ο ΓΔ έχει κέρδη 20,24%, ο ftse25 17,52%, o ΔΤΡ 6,45% και ο FTSEM που έχει και την καλύτερη συμπεριφορά στο +40,30%.
  • Οι επιλογές μας συνεχίζουν να έχουν σημαντικά κέρδη 30,68% υπεραποδίδοντας σε σχέση με τον ΓΔ κατά 10,44%.
Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις Γερμανία έχει την σημασία της. Στο εσωτερικό έχουμε αφήσει πίσω την αξιολόγηση που θυμίζουμε πως έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Θυμίζουμε πως σίγουρα θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα όσο καθυστερούμε.

  • Η κυβέρνηση φαίνεται ότι στοχεύει σύντομα να δοκιμάσει και νέες μικρές εκδόσεις ομολόγων για να μπορέσει να μεγαλώσει την εμπιστοσύνη στους επενδυτές και να ρίξει σταδιακά τα επιτόκια.
  • Υπάρχουν σκέψεις οι κουρεμένες σειρές ομολόγων 2023-2039 να ανταλλαγούν με λιγότερα ομόλογα ώστε να αυξηθεί και η εμπορευσιμότητα τους στην αγορά.
  • Η επιτυχία θα είναι σίγουρη μιας και οι περισσότεροι θα σπεύσουν να ανταλλάξουν ακόμα και αν δεν υπάρχει ουσιαστικός νέος δανεισμός.
Παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι και θεωρούμε πως η αγορά δίνει την ευκαιρία σε επενδυτές που δεν τοποθετήθηκαν στην γρήγορη προηγούμενη κίνηση να πάρουν θέσεις σε χαμηλότερες αποτιμήσεις ειδικά σε εταιρίες που δείχνουν πως τα μεγέθη τους ανακάμπτουν.

  • Οι ξένες επενδύσεις θα είναι εκείνες που θα βοηθήσουν πολύ πιο γρήγορα την οικονομία να ανακάμψει κάτι που θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος το επόμενο διάστημα.
  • Το μεγαλύτερο πιθανόν σημείο που θα αλλάξει κάθετα την ψυχολογία θα είναι το ξεκίνημα το πολύ σημαντικού έργου του Ελληνικού.
______________________________

Greek Market WEEKLY Overview (1)

FTASE 25 Large Cap – Long term charts & Comments

Ιδανικό γύρισμα με spike τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαίο. Η τάση ανεκόπη στην παρούσα χωρίς να έχουμε πάρει αγοραστικά σήματα.



Οι όγκοι δείχνουν ότι μπήκαν νέοι επενδυτές μιας και ήταν φανερό πως έπρεπε να γίνει ανακάτεμα
της τράπουλας και καλύτερες τιμές για να αποκτήσει και πάλι ενδιαφέρον η αγορά. Τα μηνιαία καλά κράτησαν. Το 2020 επίπεδο πρέπει να συντηρηθεί στην παρούσα ενώ μία κατοχύρωση του 2052-67 σε κλείσιμο μπορεί να δοκιμάσει κίνηση στο 2117 επίπεδο.
_____________

ΓΔ  Long term charts & Comments

Mπορεί να είδαμε χαμηλό το 739 παρόλα αυτά το 753 συντηρήθηκε με
το θόρυβο να δημιουργείται στην συνεδρίαση της Πέμπτης με spike
τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαίο.



Η πτωτική τάση ανεκόπη χωρίς ακόμα να έχουμε αγοραστικά σήματα. Το 780 είναι κοντινή
σημαντική αντίσταση μπορεί να δοκιμάσουμε συνέχιση στο 800 ή το 815 επίπεδο. Κοντινή σημαντική στήριξη το 760 που πρέπει να συντηρείται σε κλείσιμο και που μόνο κατοχύρωση μπορεί και πάλι να δοκιμαστεί κίνηση χαμηλότερα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης