Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Και οι αναγνώστες έχουν δικαίωμα σε δημοσιεύσεις, πόσο μάλλον όταν ξεπερνούν και επαγγελματίες του είδους...

tags :
Και οι αναγνώστες έχουν δικαίωμα σε δημοσιεύσεις, πόσο μάλλον όταν ξεπερνούν και επαγγελματίες του είδους...
Φίλος του ΒΝ και της στήλης μας έστειλε το κατωτέρω, μικρό μεν αλλά περιεκτικότατο σε περιεχόμενον και ουσία, κείμενο-μίνι άρθρο...

Οσο αφελής είναι η άποψη ότι “για όλα φταίνε οι ξένοι”, άλλο τόσο είναι και η αντίθετή της, ότι για όλα φταίνε οι Έλληνες. Και οι μεν Ευρωπαίοι όντως δεν είχαν πείρα από ανάλογα προβλήματα (πολύ κακώς βέβαια, όταν έχεις τη φιλοδοξία να δημιουργήσεις το δικό σου νόμισμα και να ανταγωνιστείς το δολάριο). Αλλά το ΔΝΤ έχει τεράστια εμπειρία σε ανάλογα προγράμματα.

  • Ξέρει πολύ καλά πόσο αντέχει η κάθε χώρα (στην ασιατική κρίση κατέστρεψε αρκετές για να το μάθει)
  • Ξέρει πως οι ντόπιοι πολιτικοί θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν τις πολιτικές του
  • Ξέρει με ακρίβεια τις συνέπειες της υπερφορολόγησης, ότι λχ. ο ΕΝΦΙΑ θα δημιουργούσε κατάρρευση της αξίας των ακινήτων, η οποία μέσω του αρνητικού wealth effect θα έφερνε μόνιμη ύφεση και αδυναμία επίτευξης των στόχων.
Και όλοι τους γνώριζαν ότι μια μικρή οικονομία, με χαμηλή παραγωγικότητα, χωρίς βιομηχανικό ιστό, χωρίς καινοτομία,με αναποτελεσματική διοίκηση που 7 χρόνια δεν μπόρεσε να αλλάξει σχεδόν τίποτα στη γραφειοκρατία, δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τα προγράμματα που της επέβαλαν.

  • Και επέλεξαν την βίαιη “εσωτερική υποτίμηση”, δηλαδή τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού σκοπίμως, θεωρώντας προφανώς πως αυτή είναι η μόνη λύση. Πιθανόν από την πλευρά τους, ως δανειστές, να έκαναν καλά. Αλλά, να υπερασπίζονται τις θέσεις τους άνθρωποι υποτίθεται σοβαροί, ορισμένοι μάλιστα που είναι και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξοργιστικό και ανησυχητικό.
ΒΑΣ.ΠΑΠ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης