Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Τα νεώτερα από τους... "βρυκόλακες της Ταυλάνδης" κι άλλα τινά με ξεχωριστή σημασία

tags :
Τα νεώτερα από τους...

ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ από τα… κράχ των… αυθεντιών: Κέρδη 0,58% για τον Dow Jones στις… 19.911,21 μονάδες. Χάθηκε το μέτρημα… (τώρα θα μας πείτε… Καλά, χάθηκε ο κόσμος για μία τελεία… Τι…19.911 και τι…1.991 – για μια κουκιδίτσα;;)

  • Κέρδη 0,65% για τον S&P 500 στις 2.271,72 μονάδες και +0,95% ο Νasdaq στις 5.463,83 μονάδες…
CNBC: With just 13 trading sessions left in 2016, one technical analyst forecasts the S&P 500 will rise another 3.6 percent before the year is out, and ring in the new year at 2,350.

Related image

( Piper Jaffray senior technical research analyst Craig Johnson)

ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ από τους “βρυκόλακες της Ταυλάνδης”: ‘Eρχεται «λουτρό αίματος» στις αγορές. Οι αγορές περιμένουν κυριολεκτικά να εκραγούν… και αυτό θα συμβεί πριν τα τέλη του Ιανουαρίου.

Related image

  • Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan – BoJ) έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο, εκτιμά η Phoenix Capital, επανερχόμενη στο ζήτημα της παρέμβασης της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας στη συναλλαγματική αγορά και προειδοποιώντας πως έρχεται «λουτρό αίματος» στις αγορές.
ΙΤΑΛΙΑ: Στην υποβάθμιση της προοπτικής του ιταλικού τραπεζικού συστήματος σε «αρνητική» από «θετική», προχώρησε χθες ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service, επικαλούμενος τις αυξανόμενες κεφαλαιακές ανάγκες των ιταλικών τραπεζών, αλλά και την εξασθενούμενη εμπιστοσύνη προς το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας.

ΟΥΤΩΣ ΕΙΠΕΙΝ, λόγω εορτών αλλά και της γενικότερης ραθυμίας για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου ενόψει των ανακοινώσεων – εξελίξεων σε καταλυτικά για τις αγορές μέτωπα η αξία των συναλλαγών εμφανίζεται ξανά μειωμένη οριακά κάτω των 58 εκατ. ευρώ με σημαντική την συνεισφορά των πακέτων (11,6 εκατ. ευρώ).

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Τρίτο πλαφόν του 20% για την ΔΙΟΝ κι από τα 0,3000 στα 0,5120 ευρώ, με τρία ΣΥΝ στις τελευταίες (5) συνεδριάσεις η ΠΑΣΑΛ από το 0,0620 βρίσκεται στα 0,1030 ευρώ (+20% σήμερα με τζίρο 7 χιλ.ευρώ για τα 67 χιλ. τμχ), νέα χαμηλά για την ΦΟΡΘ που έχασε άλλο ένα 9% από την αξία της στα 0,2360 ευρώ τώρα, ενώ με 65 χιλ. τμχ η ΛΑΒΙ υποχωρεί -16,5% στα 0,0810 ευρώ…

Τάκαψε όλα η ΑΤΤΙΚΗΣ που βαδίζει ακάθεκτη για νέα ιστορικό ελάχιστο.

Related image

Απώλειες 5,9% στο 0,0480 ευρώ με 5,82 εκατ. τμχ αξίας 285 χιλ. ευρώ….

ΛΙΜΙΤ ΝΤΑΟΥΝ: -10% για ΓΑΛΑΞΙΔΙ, ΕΦΤΖΙ, ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, μεγάλες απώλειες για ΣΕΝΤΡ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΓΕΒΚΑ, ΚΡΕΤΑ, ΕΚΤΕΡ, ΑΒΕ, ΚΤΗΛΑ, ΦΛΕΞΟ, ΦΙΕΡΑ ( από -8,6% μέχρι -5,4%)…

ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ στην ΜΠΕΛΑ οι δικοί της, που προφανώς παίζουν μόνοι τους και βάσει σχεδίου… Η κφση στα 2 δισ. ευρώ… Μην τρελαθούμε κιόλας… Κοιτάμε αλλού πλέον…Νέα ιστορικά υψηλά στα 14,8000 με τζίρο 8,34 εκατ. ευρώ (δόθηκαν πακέτα αξίας …6,1 εκατ. ευρώ και σε καλή μεριά!)…

BOFA MERRILL LYNCΗ: Αναβάθμισε τις συστάσεις για τις μετοχές των Alpha και Εθνικής σε ΟΥΔΕΤΕΡΗ, ενώ διατηρεί σύσταση «ΥΠΟΑΠΟΔΟΣΗ» για Πειραιώς και Eurobank, στην έκθεσή της, στην οποία τονίζει ότι το προφίλ ρίσκου-απόδοσης καθίσταται πιο ελκυστικό αλλά απέχει ακόμη από το να οδηγεί σε σύσταση «αγοράς».

  • Η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2,2700 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 18%, και για την Εθνική στο 0,27 ευρώ (περιθώριο ανόδου 9%).
  • Παράλληλα, δίνει τιμή-στόχο στο 0,2200 ευρώ για την Πειραιώς (χαμηλότερος κατά 5,5% από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό)
  • Ενώ για την Eurobank δίνει στόχο στο 0,7000 ευρώ (χαμηλότερος κατά 2% από την τρέχουσα τιμή).
AΠOΨΗ-ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, ο οποίος είναι ουραγός στο πρόσφατα χρηματιστηριακό ράλι, έχει ακόμα περιθώρια να «τρέξει», σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της BlackRock. «Δεν πιστεύω ότι έχουμε δει το τέλος του ράλι των τραπεζικών μετοχών, αν και παρατηρείται κάποια σταθεροποίηση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο»

Related image

ανέφερε χαρακτηριστικά η Kate Moore, επικεφαλής στρατηγικών αναλύσεων για τις μετοχές της BlackRock, επισημαίνοντας μια σειρά από στοιχεία, που στηρίζουν τη bullish εκτίμησή της για τις τραπεζικές μετοχές.

KATE MOORE: Από στυλ πάντως… σκίζει.

Image result for kate moore blackrock

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΙΔΗΣΗ: Οι αρχές της Τουρκίας θα δημιουργήσουν έναν καταυλισμό στον οποίο θα στεγαστούν έως και 80.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν το Χαλέπι, γνωστοποίησε σήμερα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεμέτ Σιμσέκ.

Η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα περίπου 2,7 εκατομμύρια Σύρους. Σύμφωνα με τον Σιμσέκ, η χώρα του έχει υποδεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου. Ο Σιμσέκ δεν έδωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια για τον καταυλισμό αυτό. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΠΑΠ: Chartist Trader ‏@ApoManth #ΟΠΑΠ βαδίζει για τη κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού στα 8,20€…. 

opap

_____

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Όσες εταιρίες δημοσίευσαν μεγέθη στο γ΄ τρίμηνο το έκαναν για τρεις λόγους:

  • α) Είχαν κάτι καλό να πουν για το τρίμηνο που τελείωσε
  • β) είχαν κάτι καλό να που για το τρίμηνο που τρέχει
  • γ) ανακοίνωσαν γιατί έπρεπε.
  • Βέβαια κάποιες ανακοινώσεις εμπίπτουν και στις τρεις κατηγορίες.
Πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων, σημαντικά γεγονότα που αλλάζουν άρδην το πλαίσιο κερδοφορίας (Αίγυπτος, Κανονισμός VLTs, έκθεση της ΤτΕ για την πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων κλπ) έκαναν πιο ενδιαφέρουσες τις ανακοινώσεις δίνοντας περισσότερη πληροφορία για την συνέχεια.

Συμπερασματικά ήταν ένα καλό τρίμηνο με υψηλές επιδόσεις, όχι απλά επειδή το περυσινό ήταν ένα από τα χειρότερα τρίμηνα όλων των εποχών αλλά επειδή έρχεται σε συνέχεια δύο ικανοποιητικών περιόδων που σε οργανικό επίπεδο ήταν βελτιωμένα.

Η ένσταση του μικρού δείγματος εταιριών γίνεται δεκτή όμως και πάλι οι εταιρίες που ανακοίνωσαν ευθύνονται /συνεισφέρουν πάνω από το 75% των κερδών του συνόλου, άρα η μεγάλη εικόνα είναι καλή και εξαιρετικά μάχιμη.

—–

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης