Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η συσσώρευση με χαμηλούς όγκους κάνει ζημιά στην οικονομία και στην εύρυθμη λειτουργία του ΧΑ

tags :
Η συσσώρευση με χαμηλούς όγκους κάνει ζημιά στην οικονομία και στην εύρυθμη λειτουργία του ΧΑ

Daily position longstop 1461

Greek Market WEEKLY Overview

H αγορά συνέχισε την κίνηση της δείχνοντας ότι θέλει και πάλι να αντιμετωπίσει το πολύ σημαντικό 575-590 επίπεδο που είναι και η κύρια αντίσταση του.

Μία διάσπαση μπορεί να δώσει λύση στην συσσώρευση του τελευταίου τριμήνου που έχει εξαντλήσει επενδυτές και εταιρίες. Σε κάθε περίπτωση στήριξη έχουμε στην ζώνη του 545-550 επίπεδο που πρέπει να κρατήσει αν δεν θέλουμε να έχουμε μία πτωτική λύση.

Τα ΜΜΕ έχουν στραμμένα τα μάτια τους σε κανάλια και μαθήματα, αν και θα έπρεπε να ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με τα προβλήματα που μπορούν να δώσουν λύσεις στην καταρρακωμένη οικονομία. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση στο σύνολο των προαπαιτούμενων αν δεν θέλει να βρεθεί σε ταμειακό αδιέξοδο μιας και έχει άμεση ανάγκη την δόση των 2,8 ποσό που μπορεί να βοηθήσει έστω και λίγο την οικονομία.

________________
FAST FINANCE SEC
Ηλίας Ζαχαράκης
______________

Το πολιτικό παίγνιο το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει σύντομα σε ανασχηματισμό, κάτι που μπορεί να ηρεμήσει κάπως την κατάσταση. Ο φόβος για το χρηματιστήριο όπως έχουμε πει αρκετές φορές είναι να μην εγκλωβιστεί σε ένα σχετικά εύρος τιμών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι που είχαμε δει τελευταία φορά το 1992-1994.

Η συσσώρευση με χαμηλούς όγκους μπορεί να κάνει ζημιά τόσο στην οικονομία όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς. Δύσκολο να προβλέψει κάποιος πόσο ακόμα θα αντέξουν αρκετές εταιρίες μιας και θα χρειαστούν ΑΜΚ ή συγχωνεύσεις να θέλουν να συνεχίζουν.

Ο τραπεζικός κλάδος περιμένει από την άλλη εναγωνίως το τι θα γίνει με την ιστορία των κόκκινων δανείων που μπορεί να δώσει εν μέρει λύση στα προβλήματα τους. Η χώρα υστερεί σημαντικά σε προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ενώ θα έπρεπε “να τρέχει” διευκολύνοντας της με κάθε τρόπο. Όσο η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει τάση, το μόνο σίγουρο είναι ότι η οικονομία αργεί να ανακάμψει. Αν όντως η αγορά γυρίσει σε ανάπτυξη, το μόνο σίγουρο είναι ότι το χρηματιστήριο θα το πιστώσει πολύ πιο νωρίς. .

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης