Τελευταία Νέα

Στρ.Πολυχρονέας- Μίδας ΑΧΕΠΕΥ: Βασικό δεδομένο παραμένει η ανεξάντλητη ρευστότητα

tags :
Στρ.Πολυχρονέας- Μίδας ΑΧΕΠΕΥ: Βασικό δεδομένο παραμένει η ανεξάντλητη ρευστότητα

Με τις Κεντρικές Τράπεζες να βρίσκονται στο προσκήνιο, στο εξωτερικό, λόγω και της απόφασης της FED για τα επιτόκια οι Αγορές μάλλον αρνούνται να υποχωρήσουν, παρά τις ανησυχητικές εκθέσεις Ξένων Τραπεζών, κινούμενες περισσότερο σταθεροποιητικά μέχρι να αποτιμήσουν τα νέα δεδομένα.

Βασικό δεδομένο παραμένει η ανεξάντλητη ρευστότητα που διοχετεύεται στο Σύστημα από αυτές, καθώς μέσα στον Αύγουστο μείωσαν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τρεις Κεντρικές Τράπεζες (Αγγλίας στο 0,25%, Αυστραλίας στο 1,50% και Νέας Ζηλανδίας στο 2,00%), ενώ συνέχισαν και το Σεπτέμβριο (μείωση κατά 50 μονάδες βάσης στο 10,00% από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας).

Επίσης, χθες το πρωί η Τράπεζα της Ιαπωνίας καίτοι διατήρησε το βασικό επιτόκιο αμετάβλητο στο -0,10%, ανέφερε ότι προχωρά σε έλεγχο της καμπύλης των αποδόσεων, καταργεί τον περιορισμό χρονικής διάρκειας στις αγορές ομολόγων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μείωση των επιτοκίων.

polixroneas

Όσον αφορά το εσωτερικό, συνεχίζεται η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων του β΄ 3μήνου, στο κατώφλι λήξης του γ ΄3μήνου, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται επίσης στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει η Κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα της δόσης των €2,8 δισ. από τους Δανειστές και βεβαίως στην ψήφιση αυτού στη Βουλή. Τέλος, η ειδησεογραφία που αφορά το διαγωνισμό των τηλεοπτικό αδειών, αλλά και τις εξελίξεις στην ATTIΚΗΣ εντείνουν, παρά αμβλύνουν, τις ανησυχίες των επενδυτών, ενώ τα οικονομικά στοιχεία δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας, δηλαδή του Τουρισμού, όπου τα στοιχεία του ΣΕΤΕ υποδεικνύουν αύξηση των αεροπορικών αφίξεων κατά 6,4% την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου την περίοδο του 2016 και τα στοιχεία της ΤτΕ μείωση κατά 4,8% των εσόδων από τον Τουρισμό το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε και τα αποτελέσματα 6μήνου της Αεροπορίας Αιγαίου ήταν ενδεικτικά όσον αφορά κύκλο εργασιών και των αποτελεσμάτων μετά φόρων.

Η τεχνική εικόνα του Χρηματιστηρίου παραμένει η ίδια, καθώς ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κινείται μέσα στο γνωστό εύρος διακύμανσης των 38 μονάδων των τελευταίων δυο μηνών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης