Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΚΑΝΑ- Στην ιστορία το Ρίο, στο Τόκιο η σημαία!

tags :
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΚΑΝΑ- Στην ιστορία το Ρίο, στο Τόκιο η σημαία!
 


Στην ιστορία το Ρίο, στο Τόκιο η σημαία! (pics)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο πέρασαν στην ιστορία. Η Ολυμπιακή σημαία δόθηκε στο Τόκιο μαζί με τη σκυτάλη για την προετοιμασία των 32ων Αγώνων το 2020.

Η βραδιά έφερε την υπογραφή της 69χρονης Ρόσα Μαγκαλιάες, που θεωρείται η πιο επιτυχημένη σχεδιάστρια καρναβαλιού του Ρίο ντε Ζανέιρο (με πέντε πρωταθλήματα στο καρναβάλι του Ρίο).

Τη μουσική της τελετής λήξης είχε επιμεληθεί ο Νορβηγός DJ Kygo, μαζί με μια σειρά από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες οι οποίοι έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ σάμπα, δίνοντας τον τόνο για ένα ξέφρενο πάρτι από τους αθλητές των χωρών που έχουν μείνει ακόμα στο Ρίο.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας που μπήκε πρώτη στο στάδιο ενώ ακολούθησε η σημαιοφόρος της Βραζιλίας και οι υπόλοιπες αποστολές.

Στην τελετή κυριάρχησαν τα λέιζερ με εντυπωσιακά χρώματα, μουσική και χορός με έμφαση στην παράδοση της Βραζιλίας, στην πανίδα και τη χλωρίδα της αχανούς χώρας της λατινικής Αμερικής ενώ δεν έλειψαν και εικόνες από το διάσημο καρναβάλι του Ρίο.

Η σημαία της Ιαπωνίας στο Μαρακανά

Η σημαία της Ιαπωνίας στο Μαρακανά
Ακολούθησε η απονομή στους νικητές του μαραθωνίου δρόμου, η ανάκρουση του Εθνικού της Κένυας προς τιμήν του νικητή Ελίουντ Κιπτσόγκε.

Οι διοργανωτές παρέδωσαν την φλόγα στο Τόκυο που θα διοργανώσει τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.   

Εντυπωσιακή ήταν η στιγμή της παράδοσης της ολυμπιακής σημαίας στην Ολυμπιακή πόλη του Τόκιο, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2020. Τη σημαία παρέλαβε η πρόσφατα εκλεγμένη κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κοΐκε, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Σίνζο Αμπε ο οποίος κρατούσε μία μεγάλη κόκκινη μπάλα. Ακολούθησε 8λεπτο πρόγραμμα για το Τόκυο που έδωσε το στίγμα για τα όσα θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια.

Ακολούθησε η ομιλία του Γερμανου προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους Βραζιλιάνους για την φιλοξενεία και την επιτυχημένη διοργάνωση. «Οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο. Ο Ιησούς προστατεύει το Ρίο και το ανέδειξε πρώτο. Του αξίζει χρυσό μετάλλιο. Έγραψε ιστορία. Ευχαριστούμε τους αθλητές, τους εθελοντές και όσους συνέβαλαν σε αυτή τη παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού. Οι Αγώνες θα ταξιδέψουν στο Τόκυο στην άλλη πλευρά της γης», είπε ο Μπαχ και έδωσε ραντεβού στο Τόκυο.

Η πρόσφατα εκλεγμένη κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κοΐκε παρέλαβε τη σημαία της ΔΟΕ

Η πρόσφατα εκλεγμένη κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κοΐκε παρέλαβε τη σημαία της ΔΟΕ

Αναμένεται να ακολουθήσει η αποχαιρετιστήριο πάρτυ των αθλητών.

 Online ]

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης