Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο του ΧΑ...

tags :
Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο του ΧΑ...
ΧΑ-ΑΓΟΡΑ: Η χρηματαγορά μας στο σύνολό της παραμένει καθοδική σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και μάλιστα -ενώ τεχνικά έχει δύο σημαντικά επίπεδα πέριξ των 1700 μονάδων (Brexit) και των 1900 μονάδων- μακροοικονομικά βρίσκεται σε ένα κυκλώνα κακής πολιτικής διαχείρισης και πολύ κακής δημόσιας οικονομικής κατάστασης, απόρροια βεβαίως των προηγούμενων λαθών.

Η ΕΚΤ δίνει θετικά σημάδια, κυρίως με την ποσοτική χαλάρωση, παρόλα αυτά από τη μία είμαστε εκτός παιχνιδιού προς το παρόν, από την άλλη η FED δεν αφήνει πολλά περιθώρια λόγω της επικείμενης αύξησης επιτοκίων και της αναμενόμενης νέας κυβέρνησής της.

FTASE 25 Large Cap & Comments (FFS): Ο 25αρης κρατήθηκε ανοδικός, γράφοντας μικρές ανοδικές συνεδριάσεις που δεν έχουν τόση σημασία σχετιζόμενες με την όποια έναρξη ανοδικής κίνησης, μάς έδωσαν όμως ένα σημαντικό χαμηλό επίπεδο το οποίο και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως ενδεχόμενη έξοδο στις υπάρχουσες λονγκ θέσεις (εάν αυτές υπάρχουν).

Η εβδομάδα είχε ύπουλη άνοδο, καθώς χωρίς όγκους κατάφερε πρώτον να διασπάσει το 1500, και δεύτερον να δώσει τα προαναφερθέντα 2 σημεία (ΟΛΠ και ΕΕΕ/ΟΤΕ) που πρέπει να ληφθούν υπόψη ως θετικά νέα.

Ο ΓΔ παραμένει συσχετισμένος με τον 25αρη, αν και λίγο πιο επιθετικός, παρουσιάζοντας παρόμοια εικόνα και έχοντας πλέον βραχυπρόθεσμη ανοδικότητα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το 1550 του 25άρη αντιστοιχεί σε σχετικά μεγέθη στο τρέχον 575 του ΓΔ, κάτι που δείχνει μια ιδιαίτερη δυναμική, και που οφείλεται κυρίως στην επιμέρους στάθμιση των δύο δεικτών. Η είσοδος σε ημερήσιο είναι με κλείσιμο πάνω από το 577 ΓΔ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- Costa Navarino: Η συνολική οικονομική επίδραση της λειτουργίας του τουριστικού συγκροτήματος της Costa Navarino στη χώρα μας από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι και σήμερα εκτιμάται ότι αγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Βάσει των αποτελεσμάτων έρευνας, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι πλέον ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα της χώρας χάρη στη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος.

Με 1.100 πτήσεις για τη φετινή χρονιά, έχει αυξήσει τη δραστηριότητά του κατά 370% σε σχέση με το 2009. Το 86,5% των επιβατών διαμένει σε τοπικά ξενοδοχεία και μικρά καταλύματα σε όλη την Πελοπόννησο, ενώ το 13,5% στην Costa Navarino. Από την πλευρά της, η ΤΕΜΕΣ, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Costa Navarino, έχει επενδύσει στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΝΕΣΗ γερή:Στο πλαίσιο αυτό, κατέστη εφικτή η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν καθώς από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αρχίζει και τελειώνει η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν από τον Φεβρουάριο και να διαρκούν μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Tα άμεσα έσοδα από την αύξηση των επισκεπτών στη Μεσσηνία για το 2016 αναμένονται σε 17,5 εκατ. Η δευτερογενής επίδραση των εσόδων στην τοπική οικονομία ανέρχεται σε επιπλέον 28,8 εκατ. ευρώ.

Εχει υπολογισθεί ότι για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην Costa Navarino, 1,65 ευρώ δαπανάται εκτός του συγκροτήματος. Επίσης, 2,25 εκατ.προκύπτουν ετησίως για τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης λόγω των περίπου 75.000 γευμάτων των επισκεπτών της Costa Navarino στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, το 60% των προμηθειών της προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις της Μεσσηνίας. 

ΡΕΕΙ το χρήμα*: ΕΒΖ: Έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας η εκταμίευση των 5 εκατ.ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς. Εν αναμονή της «ανάσας» ρευστότητας από την τράπεζα Πειραιώς που έχει καθυστερήσει βρίσκεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της κατά βάση απέναντι στους τευτλοκαλλιεργητές.

Την ίδια στιγμή, μείωση του μισθολογικού κόστους της τάξεως περίπου του 26% προκύπτει από τη νέα συλλογική σύμβαση που έχει υπογραφεί στην ΕΒΖ και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. (*…σε βαρέλια δίχως πάτο)

ΣΑΦΑΡΙ: Εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα στη Βουλγαρία και την Κύπρο, πρόκειται να ξεκινήσουν το προσεχές διάσημα οι φορολογικές αρχές. Στόχος του σαφάρι είναι ο εντοπισμός επιχειρήσεων που λειτουργούν ως «βιτρίνα» προκειμένου να αποφύγουν την ιδιαίτερα υψηλή φορολογία στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η Καθημερινή, επικαλούμενη ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Κύπρο και αμέσως μετά θα σταλούν στην Αθήνα οι λίστες με τις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, καθώς και οι μετοχικές συνθέσεις βουλγαρικών και κυπριακών επιχειρήσεων στις οποίες δραστηριοποιούνται Ελληνες.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στη βόρεια Ελλάδα δραστηριοποιούνται κυκλώματα που «στήνουν», επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, όπου ο φόρος επί των κερδών είναι 10%, ενώ στην Ελλάδα 29%.Η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα επιβληθεί πολύ μεγάλο πρόστιμο σε όσες επιχειρήσεις εντοπισθούν ότι επί της ουσίας οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους είναι στην Ελλάδα.

ΟΤΕ: Οι αμοιβές των μελών του Δ. Σ. και των ανώτατων διευθυντικών στελεχών οι οποίες επιβάρυναν τα αποτελέσματα του α’ 6μήνου 2016, ανήλθαν σε 5,0 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με την περίπτωση) για το πρώτο εξάμηνο του 2016 (πρώτο εξάμηνο 2015: 3,0 εκατ. ευρώ).

ΟΤΕ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016: Τo σημαντικότερo γεγονός που πραγματοποιήθηκε μεταγενέστερα της 30 Ιουνίου 2016, είναι το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

ΟΤΕ: Στις 22 Ιουνίου 2016, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την εφαρμογή προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης, που απευθυνόταν κυρίως στους εργαζόμενους που πλησιάζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου 2016, οπότε και οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι αποχώρησαν από την Εταιρεία. Το σχετικό κόστος ανήλθε σε Ευρώ 29,9 (προ φόρων) και θα συμπεριληφθεί στην ενοποιημένη και εταιρική κατάσταση αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2016.

GRIVALIA PROPERTIES: Στις 30 Ιούνιου 2016, η Εταιρεία κατείχε 3.342.973 ίδιες µετοχές συνολικού κόστους 22,92 εκατ. ευρώ µε µέση τιµή κτήσης (ποσό σε €) €6,86 ανά µετοχή, εξαιρουµένης της πώλησης δικαιωµάτων ιδίων µετοχών ποσού €1.841. Στις 30 Ιουνίου 2015, η Εταιρεία κατείχε 1.577.442 ίδιες µετοχές συνολικού κόστους €9.820 µε µέση τιµή κτήσης (ποσό σε €) €6,22 ανά µετοχή, εξαιρουµένης της πώλησης δικαιωµάτων ιδίων µετοχών ποσού €1.841 ( σσ: Δεν υπάρχει λόγος να δεσμεύονται τέτοια ποσά γι’ αγορές ιδίων)…

GRIVALIA: Την 16η Μαρτίου 2016, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας ενέκρινε τη διανοµή µερίσµατος συνολικού ποσού €30.884 από τα κέρδη της χρήσης 2015 (€0,305 ανά µετοχή). Αφετηρία καταβολής του µερίσµατος ορίστηκε η 24η Μαρτίου 2016 µέσω της πληρώτριας Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε..

ΣΣ: Στη χρήση 2015 τα κέρδη της είχαν ανέλθει σε 61,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα… 19,7 εκατ. ευρώ είχαν προέλθει από την… επιµέτρηση στην εύλογη αξία των επενδυτικών ακινήτων! Οπότε η διανομή μερίσματος σχεδόν 31 εκατ. ευρώ ήταν κάπως… υπερβολικά… υπέρ του δεόντος…

Μεγάλη η Χάρη της - Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν! 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης