Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ρίο: Διεθνείς σεφ μαγειρεύουν επιπλέον φαγητό και το προσφέρουν στους φτωχούς

tags :
Ρίο: Διεθνείς σεφ μαγειρεύουν επιπλέον φαγητό και το προσφέρουν στους φτωχούς

Με πρωτεργάτες τους σεφ Μάσιμο Μποτούρα και Νταβίντ Χερτζ, η RefettoRio Gastromotiva στοχεύει να φτιάχνει 5 χιλιάδες γεύματα ημερησίως χρησιμοποιώντας μόνο τα υλικά που ούτως ή άλλως θα κατέληγαν στα σκουπίδια

Μια ομάδα διεθνών σεφ ξεκίνησε μια προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα πείνας στο Ρίο ντε Τζανέιρο μαγειρεύοντας επιπλέον φαγητό το οποίο είναι προσφορά του Ολυμπιακού Χωριού και το διανέμουν στους φτωχούς κατοίκους της πόλης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας δέχονται μεγάλη κριτική καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική κρίση.

Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία κέτερινγκ που έχει αναλάβει το Ολυμπιακό Χωριό και τους 11.000 αθλητές κάνει ότι μπορεί για να μειώσει το πρόβλημα προσφέροντας γεύματα στους φτωχούς.

Με πρωτεργάτες τους σεφ Μάσιμο Μποτούρα και Νταβίντ Χερτζ, η RefettoRio Gastromotiva στοχεύει να φτιάχνει 5 χιλιάδες γεύματα ημερησίως χρησιμοποιώντας μόνο τα υλικά που ούτως ή άλλως θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

«Η RefettoRio Gastromotiva θα δουλέψει μόνο με υλικά που θα πεταχτούν, όπως ‘άσχημα” φρούτα και λαχανικά, ή γιαούρτι που θα λήξει σε δύο ημέρες, αν δεν το αγοράσουν», λέει ο σεφ Χερτζ στο Reuters.

«Θέλουμε την καταπολέμηση της πείνας και την παροχή καλού φαγητού», προσθέτει.

Το πρότζεκτ θα παρέχει παράλληλα επαγγελματική κατάρτιση σε επίδοξους σεφ, αρτοποιούς και σερβιτόρους.

Ο σεφ Μποτούρα εμπνεύστηκε την ιδέα από την πρωτοβουλία του Refetterio Ambrosiano, το 2015, όπου συγκέντρωσε 65 σεφ να μαγειρέψουν γεύματα, χρησιμοποιώντας υλικά από την World Expo του Μιλάνου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης