Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Οι εξελίξεις συνεχίζουν να δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τις αγορές

tags :
Οι εξελίξεις συνεχίζουν να δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τις αγορές
Daily position short stop 1553

Greek Market WEEKLY Overview

H αγορά κινήθηκε με χαμηλούς σχετικά όγκους συναλλαγών στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, με τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις να μαζεύουν το χαμένο έδαφος και να επιστρέφουν τις τιμές στην περιοχή των 1500 μονάδων. Η πολυήμερη συσσώρευση του Ιουλίου πάνω από αυτό το επίπεδο δεν κράτησε, και με μια πειστική συνεδρίαση είμαστε πλέον σορτ με στοπ τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 1550 μονάδων της Δευτέρας.

Όπως φαίνεται και στα διαγράμματα, ο 25ρης αντέδρασε μεν κρατώντας ένα ανοδικό κανάλι, παρόλα αυτά προς το παρόν δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία να συνεχίσει, ενώ και ενδεχόμενη διάσπαση των 1450 μονάδων θα δημιουργήσει περεταίρω πιέσεις. Δύο σημεία κλειδιά: το επίπεδο πριν την ανακοίνωση του Brexit (το ευρύ πτωτικό χάσμα της 24 Ιουνίου) ως επίπεδο αντίστασης και το επίπεδο 1400 (ο διπλός πάτος που έδωσε ανοδική αντίδραση) στις αρχές Ιουλίου.

Η ειδησεογραφία δεν μας έδωσε κάτι νεότερο για τα εγχώρια δρώμενα, και φαίνεται να διανύουμε την αυγουστιάτικη παραδοσιακή νηνεμία από πολιτικής σκηνής. Τα εταιρικά αποτελέσματα δεν εξέπληξαν ιδιαίτερα, καθώς η ΦΡΙΓΟ παρέμεινε αρνητική με ζημίες κυρίως λόγω συναλλαγματικής έκθεσης, ενώ παραμένουμε να κοιτάμε θετικά την ΜΕΤΚΑ ως ένα αξιοπρεπέστατο χαρτί με πολύ καλά θεμελιώδη και σταθερή συμπεριφορά τόσο στις καλές τόσο και στις κακές μέρες.

Ο τραπεζικός κλάδος υπεραπέδωσε του συνόλου της αγοράς, βρισκόμενος σε υψηλότερες σχετικές τιμές από τον 25ρη και τον ΓΔ, ενώ και απορρόφησε έως και τον μισό όγκο συναλλαγών του χρηματιστηρίου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν κλάδο με υψηλότατη μεταβλητότητα, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως.

Παραμένουμε να κοιτάμε την αγορά ως άμεσα συσχετισμένη με το πολιτικό σκηνικό, τόσο εγχωρίως όσο και διεθνώς, καθώς οι εξελίξεις από πλευράς κεντρικών τραπεζών παρέα με τους θεσμούς στην Ευρώπη συνεχίζουν να δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τις οικονομίες, και ιδιαίτερα τις ασθενείς οι οποίες στηρίζονται περισσότερο στον τριτογενή τομέα.

FTASE 25 Large Cap Long term charts & Comments

Ο 25αρης επέδειξε αδυναμία να κρατήσει την ανοδικότητά του σε μεσοπρόθεσμο διάγραμμα, και πλέον κινείται σε ένα εύρος με σημαντική στήριξη τις 1450 μονάδες, ενώ ενδεχόμενη διάσπαση των 1550 μονάδων μπορεί να δώσει κάτι καλύτερο στο μέλλον.

ΓΔ Long term charts & Comments

Ο ΓΔ παραμένει συσχετισμένος με τον 25αρη, παρουσιάζοντας παρόμοια εικόνα και δυστυχώς με εξαίρεση τον τραπεζικό κλάδο εμφανίζει σημάδια κόπωσης μετά την πρόσφατη ενθαρρυντική αντίδραση.

FAST FINANCE SEC
Ηλίας Ζαχαράκης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης