Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο των αγορών...

tags :
Πολλά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο των αγορών...
ΑΓΟΡΕΣ: Οι αγορές διαφώνησαν ριζικά και οι επενδυτικοί οίκοι, με επικεφαλής την Goldman Sachs, εκδήλωσαν ανοικτά την διαφορετική στάση τους θεωρώντας ανοικτά ότι το σοβαρό ύψος των NPLs δεν συνεκτιμήθηκε επαρκώς.

Έθεσαν δηλαδή ουσιαστικά θέμα εμπιστοσύνης για τις αξιολογήσεις του ειδικού μηχανισμού εποπτείας (SSM) που τις διενήργησε! Το αποτέλεσμα  αυτής της στάσης καχυποψίας ήταν αναπόφευκτο:

Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις για το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζικών  μετοχών καθώς διαχύθηκε αρνητική ψυχολογία και υψηλή απροθυμία διακράτησης τίτλων (Δημ.Τζάνας).
...........

ΒΥΘΙΣΗ: Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον…

Δεν ήταν μόνον οι δικές μας τράπεζες “εγκληματίες” αλλά και όλο το πανευρωπαικό σινάφι τους… Και ποιός ξέρει τι γίνεται παγκοσμίως…

Ναοί σήψης, διαφθοράς, παράνομων συναλλαγών, ενεργειών και ό,τι άλλο θέλετε… από τον κόσμο της παρανομίας… τρέμει το έδαφος κάτω από τα σαθρά θεμέλιά τους…

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ας μην χαιρόμαστε…
.............

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Στο -12,63% από την αρχή της χρονιάς, στο εύρος 420,82 και 659 μονάδες με μέσο όρο 566,7 μονάδες… Και πάλι καλά να λέμε δηλαδή…
.............

ΔΙΑΛΟΓΟΣ, διαβάζουμε, απολαυστικός:

…Μεταξύ Στουρνάρα-Παυλόπουλου με τον ΠτΔ σε ρόλο Μάρθας Βούρτση για τις ευθύνες που δεν του επιτρέπουν να πάει διακοπές. 

Προφανώς εξαιτίας της χρεοκοπίας που προκάλεσε στη χώρα, ο ίδιος παρέα με τον Καραμανλή,  μέσα από τις 850.000 προσλήψεις και τα 120 δις ευρώ του δανεισμού επί κυβέρνησης Καραμανλή στην οποία ο (αντιμνημονιακός επί Σαμαρά) Παυλόπουλος ήτο υπερυπουργός.

(ΣΣ: οι…850 χιλ. είναι υπερβολικός αριθμός, αλλά και 200 χιλ. να ήταν – που ήταν πολύ παραπάνω – το έγκλημα συνετελέσθη…)
............

ΕΥΔΑΠ: Το υπέρογκο κόστος της διαφημιστικής εκστρατείας του προγράμματος εξόφλησης λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Κι όλα αυτά ενώ έχει προηγηθεί η υπόθεση των εκβιαστών και τηλεοπτική απορία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα “γιατί να διαφημίζεται το ΝΕΡΟ;” 

Παρόλα αυτά ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ σπαταλάει λεφτά καθ΄υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου “στα δικά μας παιδιά”. 

Δεν μπορούμε να φαντασθούμε ότι ο κ. Μπενίσης χωρίς την έγκριση του Τσίπρα θα σπαταλούσε 2,4 εκατομμύρια ευρώ το 2016 για να διαφημίσει το ΝΕΡΟ.
.............

ΖΗΤΩΣΑΝ… Έρχεται η ελπίς! Καραμανλής! 

Μοιάζει με διεστραμμένο αστείο, αλλά είναι σοβαρό. Κάποιοι στο βαθύ ελληνικό κατεστημένο προωθούν ως εθνοσωτήριο λύση την ανάδειξη του Κωστάκη Καραμανλή ως προέδρου από το λαό με ενισχυμένες εξουσίες. 

Αυτός, λένε, είναι ο εκλεκτός που θα ενώσει τους Έλληνες για να μεγαλουργήσουν ξανά, χωρίς το ζυγό των δανειστών. Για να αποκαταστήσουν δε το μύθο του Κωστάκη θέλουν να μας πείσουν ότι ουδεμία σχέση είχε με τη χρεοκοπία της χώρας. 

Όχι, το σύστημα Καραμανλή που τίναξε την μπάνκα στον αέρα και οργάνωσε αχαλίνωτο πλιάτσικο ημετέρων ουδεμία ευθύνη είχε για τη χρεοκοπία. 

Φταίξαν οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί, ο Παπανδρέου, Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και οι εξωγήινοι, πάντως όχι ο Κωστάκης. 

Αν ζήσω την ώρα που θα επιστρέφει θριαμβευτικά από την αυτοεξορία της Ραφήνας ο Κωστάκης για να μας σώσει, βγάζω εισιτήριο για Ζιμπάμπουε! (Από τον Επαμ. Χαλδούπη στο FB)…

.................

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Σε ώριμες+αναπτυγμένες αγορές όπως χαρακτηριστικά είναι η δική μας, ειλικρινά απορούμε σε τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει…

ΥEN: Τα μάλλον ασθενή πρόσφατα μακρο-οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και οι ασαφείς ενδείξεις από την Federal Reserve περί τυχόν αύξησης των αμερικανικών παρεμβατικών επιτοκίων, οδήγησαν σε περαιτέρω εξασθένηση του δολαρίου, που περιορίστηκε μέχρι τα 100,990 γιέν (17:43). 

Αν και πολλοί σχολιαστές κάνουν λόγο για τεχνικό επίπεδο υπερβολικής ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος, αυτό μοιάζει να βαδίζει ολοταχώς προς τα 100 γιέν ανά δολάριο.


ΦΦΓΚΡΠ: Και ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω… Στο -3,2% την Δευτέρα και -6,1% την Τρίτη με αποτέλεσμα από τα 22,0000 ευρώ να επιστρέψει στα 20,0000 ευρώ…

ΦΟΥΡΛΗΣ: Οι συναλλαγές της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν με χαρακτηριστικό τρόπο την περιρρέουσα τερματική εικόνα… Πρωτάκουστα φαινόμενα η μετοχή του σε 7 συνεδριάσεις σερί να μην ξεπερνά σε συναλλαγές τα 15 χιλ. τμχ, συνολικά…
..................

ΧΑΡΑΚΙΕΣ (το…χούι φεύγει τελευταίο…): 

Απαραίτητη η διακράτηση των 556 μονάδων προς αποφυγή νέας πτωτικής επιτάχυνσης. 

Ουδέτερη είναι πλέον η βραχυπρόθεσμη τάση του Γενικού Δείκτη ο οποίος “υπέκυψε” στις πιέσεις των τραπεζών χάνοντας έτσι το ανοδικό βραχυπρόθεσμο momentum που διατηρούσε το τελευταίο διάστημα…

Η νέα σημαντική στήριξη του Γενικού Δείκτη εντοπίζεται πλέον στις 556 μονάδες και θεωρείται ιδιαίτερα καθοριστική για την συνέχεια.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης