Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η αδυναμία του ΧΑ αποτυπώνεται ανάγλυφα και στην καθίζηση του τζίρου

tags :
Η αδυναμία του ΧΑ αποτυπώνεται ανάγλυφα και στην καθίζηση του τζίρου

 



Βαγγέλης Σιούτης

Επιμένει σε κίνηση σημαντικά χαμηλότερα των 617,69 μονάδων (επίπεδα πριν το δημοψήφισμα της Μ Βρετανίας), ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α….

Σε αντίθεση, οι Διεθνείς Αγορές έχουν υπερκαλύψει τις απώλειες, με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου να καταγράφει νέα υψηλά έτους, της Γερμανίας πάνω από τις 10000 μονάδες και την Ν. Υόρκη σε νέα ιστορικά υψηλά.

Η αδυναμία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου αποτυπώνεται ανάγλυφα και στην καθίζηση του ημερήσιου τζίρου, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, που υποδηλώνει και την στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές την τρέχουσα περίοδο.

Ο Τραπεζοκεντρικός χαρακτήρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου είναι σημαντικός παράγοντας στην αδυναμία αυτή, αφού και οι μετοχές των Ευρωπαϊκών Τραπεζών είναι χαμηλότερα από τις 23/6 (πριν το “Brexit”), αλλά δεν έχουν την ίδια βαρύτητα στους βασικούς δείκτες.

BAG SIOUTIS

Τα αποτελέσματα των “stress tests” στις 29/7 αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες.

Στις Ελληνικές Τράπεζες, όμως, η Αγορά καλείται να αποτιμήσει τις διοικητικές αλλαγές που έχουν ξεκινήσει, ενώ η επιστροφή των καταθέσεων και η διαχείριση των “κόκκινων” δανείων θα είναι οι βασικότεροι καταλύτες στην μελλοντική πορεία τους και στην αποτίμηση της αξίας τους.

Για να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί προς τις 600 μονάδες, θα πρέπει να κατοχυρώσει την σημαντική περιοχή αντίστασης 570 με 575 μονάδες (ΚΜΟ 30 ημερών, Fibonacci Retracement, μέσο του μεγάλου “μαύρου κεριού” της πτώσης στις 24/6).

Στην περιοχή των 600 μονάδων ξανασυναντάμε τους ΚΜΟ 200 ημερών που έχουμε διασπάσει πτωτικά από τα μέσα Ιούνη και έχει αποτύχει η όποια προσπάθεια υπέρβασης τους. Ο εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται σήμερα στις 613 μονάδες και ο απλός στις 594 μονάδες.

Σε περίπτωση διόρθωσης των Διεθνών Αγορών οι στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη στις 550, 540 και 520 μονάδες, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα και στις εξελίξεις στην Τουρκία.

“Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου: 25/7 ΕΧΑΕ, 27/7 ΣΑΡ, 28/7 ΤΙΤΚ, 29/7 ΓΡΙΒ και ΜΠΕΛΑ. Το Σαββατοκύριακο ξεχωρίζει η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των G20” υπενθυμίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης