Τελευταία Νέα

Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν προχώρησε στην ίδρυση μιας εταιρείας στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό;

tags :
Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν προχώρησε στην ίδρυση μιας εταιρείας στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό;

Όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα «Kontra News», «για να αποφύγει προφανώς τον έλεγχο νομιμότητας κεφαλαίων στην Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να έστησε εταιρεία στην Κύπρο, με μετοχικό κεφάλαιο εννέα εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Πρόκειται για την DIMERA MEDIA INVESTMENΤS LIMITED, η οποία τροφοδοτήθηκε με κεφάλαια προερχόμενα προφανώς από κωδικούς εταιρειών, που δεν πέρασαν από κανένα έλεγχο νομιμότητας.

Εξάλλου η Κύπρος έχει παράδοση στο στήσιμο offshore εταιρειών και χιλιάδες Ρώσοι ολιγάρχες είχαν χρησιμοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα με τους ανύπαρκτους ελέγχους για τη μεταφορά κεφαλαίων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν προχώρησε στην ίδρυση μιας εταιρείας στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο επιχειρηματίας κατέφυγε στην λύση της Κύπρου για να αποφύγει τον έλεγχο νομιμότητας από την Τράπεζα Ελλάδος.

Γιατί οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες θα διερευνούσαν αμέσως την προέλευση των κεφαλαίωνκαι σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να δεχθούν κινήσεις λογαριασμών από Ρωσικές εταιρείες, διότι υπάρχει το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερα μάλιστα, μετά την προειδοποίηση των Αμερικανών ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τη διακίνηση κεφαλαίων από Ρώσους ολιγάρχες, που επιδιώκουν να μπουν στα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και γι΄ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους.

Έτσι τώρα επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα μέσω Κύπρου, παραβιάζοντας στην ουσία το βασικό όρο του διαγωνισμού που είναι ο πλήρης έλεγχος νομιμότητας στα κεφάλαια των εταιρειών που διεκδικούν τηλεοπτική συχνότητα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης