Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον... κόσμο της Αγοράς

tags :
Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον... κόσμο της Αγοράς
ΣTΑΤΙΣΤΙΚΑ: Ο ΓΔ καταγράφει ως γνωστόν 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 11% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών με το ίδιο σερί μετράει κέρδη 36,41%.

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν είναι κρυφό ότι η συνεχιζόμενη ανοδική κίνηση σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην επιστροφή του "waiver", μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, αλλά στα πονταρίσματα που έχουν σχέση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Γηραιά Αλβιόνα. Αυτό πιθανότατα να φανεί ακόμα και σήμερα μετά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης...

Καθώς αν επιβεβαιωθούν οι οπαδοί του "Bremain", δεν αποκλείεται αρκετά χαρτοφυλάκια που "αγόρασαν την προσδοκία, να πουλήσουν την είδηση" και αυτό θα φανεί από τον σημαντικά αυξημένο τζίρο...(Θανάσης Σταυρόπουλος)...

ΑΠΟΡΙΑ: Όλοι αυτοί που έφερναν την καταστροφή και το...τέλος του κόσμου -που λέει ο λόγος - με συνεχή κατάμαυρα δημοσιεύματα της απελπισίας και καταστροφολογίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο πως να την κάνουν γυριστή... Είναι οι εξπέρ του είδους... Ο τρόμος -βλέπετε- πουλάει και χαρίζει πολλές χιλιάδες κλικς! Και η μνήμη - τουλάχιστον των αναγνωστών τους - ασθενής, ασθενέστατη θα λέγαμε...

ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: Παρέμειναν χαμηλά οι συναλλαγές της, με το discount να παραμένει ευδιάκριτο για τα συμβόλαια των δεικτών, πιθανότατα γιατί είναι σε εκκρεμότητα κάποιες αποκοπές μερισμάτων σε Δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ νεότερη υποχώρηση σημείωσαν οι αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών τίτλων στην Αγορά ομολόγων: 2ετες 7,79%, 5ετες 8,33% και 10ετες 7,19%.

ΕΥΑΠΣ: Οι μετοχές της ήταν χθες διαπραγματεύσιμες στο ταμπλό χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2015, 0,2250 καθαρά ανά μετοχή. Έχασε 13 σεντς από την τιμή της... (από 3,4400 στα 3,3100 ευρώ)

ΧΑΡΑΚΕΣ: Η συνεδρίαση μπορεί να μην άλλαξε τα υπάρχοντα δεδομένα, αλλά μεγάλωσε το "μαξιλάρι" σε περίπτωση "ατυχήματος". Σαν πρώτος στόχος, σε περίπτωση διατήρησης του θετικού κλίματος, δείχνουν οι 618 μονάδες, η υπέρβαση των οποίων δίνει και τεχνικά ένα σοβαρό προβάδισμα στο στρατόπεδο των "Bulls".

ΧΑΡΑΚΕΣ(Ι): Προσοχή χρειάζεται το προχθεσινό "GAP" μεταξύ 587,88 και 591,02 μονάδων, που πρέπει να φανεί αν είναι "gap" νέας ανοδικής εκκίνησης, ή "gap" εκτόνωσης. Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,55%), η υπέρβαση των 1690 μονάδων. μπορεί να μας δώσει συνέχιση με επόμενο στόχο το 1744. Κοντινή στήριξη μας στο 1670. Intraday position long με stop τις 1647 μονάδες (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ)...

ΟΤΕ: Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για την μετοχή του στα 11,7000 από 10,8000 ευρώ έδωσαν οι αναλυτές της Goldman Sachs, σύμφωνα με το Reuters. Την διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε μεταξύ άλλων η ΓΣ του. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ: ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΛΑΜΔΑ..,.

ΑΣΚΟ: Επιστροφή κεφαλαίου 0,0300 με την τιμή της μετοχής στα 0,3900 ευρώ...

_____

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τέταρτη ημέρα ανόδου στη σειρά, βελτίωση 66 σεντς στη τιμή της και μείωση απωλειών από το ξεκίνημα του 2016 στο -5,22%.

Κι όλα αυτά, συνοδευόμενα με τζίρους περί τα 100 εκατ. ευρώ για τα 45 εκατ. τεμάχια που άλλαξαν χέρια στο 4ήμερο...

Περί ALPHA BANK φυσικά η αναφορά και της μετοχής της, που παραμένει η υπ. αρ.1 αιμοδότης της χρηματιστηριακής ρευστότητας.

Στο +6,8% σήμερα και στα 2,3600 ευρώ με τζίρο 25,05 εκατ. ευρώ για τα 10,89 εκατ. τμχ που μεταβιβάστηκαν (33% της συνολικής αξίας των συναλλαγών).

Στη 3η θέση των ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ στα 3,63 δισ. ευρώ...


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης