Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Αναφορές και λεπτομέρειες με την δική τους ξεχωριστή σημασία...

tags :
Αναφορές και λεπτομέρειες με την δική τους ξεχωριστή σημασία...
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ… Η λεπτομερής ανάλυση του κύκλου εργασιών μιας εταιρίας μπορεί να μεταβάλει το ασφάλιστρο κινδύνου ανάλογα με την προέλευση του τζίρου της.

Έτσι μια εταιρία με έδρα την Ελλάδα αλλά με ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα ή θυγατρικές σε χώρες που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και άρα έχουν χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους τους από τις αγορές, δικαιούται μια έκπτωση

ΜΕΛΛΟΝ: Στις χρηματιστηριακές Αγορές αυτό που μετράει περισσότερο είναι το μέλλον. Θεωρητικά οι τιμές αντανακλούν κάθε στιγμή την πληροφορία που είναι διαθέσιμη.

Οι προσδοκίες που ενσωματώνονται στις μετοχές έρχονται στο παρόν με ένα συντελεστή προεξόφλησης…

ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ…. Ο συντελεστής έχει δύο βασικά στοιχεία: Το ρίσκο της χώρας και το επιπλέον ρίσκο που έχει η Αγορά.

Το ρίσκο της χώρας προσδιορίζεται από την εικόνα που έχει το δεκαετές ομόλογο. Οι δύο αυτοί συντελεστές δημιουργούν το λεγόμενο «ασφάλιστρο κινδύνου».

ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ η ξέφρενη πορεία ορισμένων μετοχών εκτός της “ΕΛΙΤ” κι αυτό ανεβάζει το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον των μικρών χαρτοφυλακίων. Με ζητούμενο την διάρκεια και όχι μία παροδική έξαρση, που είναι και το σύνηθες…

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ…: Ο αποκλεισμός των Διυλιστηρίων στην Γαλλία φέρνει τζίρο στα ελληνικά διυλιστήρια και μάλιστα με καλύτερούς όρους πληρωμής και λειτουργικά περιθώρια.

Ήδη παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις στην αγορά, γεγονός που έχει στρέψει την ζήτηση στις γειτονικές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Περισσότερο ευνοημένη από αυτή την εξέλιξη είναι η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων που έχει υψηλή λειτουργική ετοιμότητα λόγω των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης που έλαβαν χώρα στο πρώτο τρίμηνο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης