Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] - από και για τον κόσμο του Χ.Α…

tags :
Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] - από και για τον κόσμο του Χ.Α…
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για το τραπεζικό σύστημα έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ασχέτως του ότι κάποια στιγμή η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και ασχέτως του ότι τώρα το Grexit δεν μπαίνει στο τραπέζι.
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και χρήμα, καθώς οι τράπεζες επιβαρύνονται με ακριβό κόστος χρηματοδότησης από τον ELA, τη στιγμή που θα μπορούσαν να έχουν επανέλθει ταχύτερα στην κανονική χρηματοδότηση από την ΕΚΤ.
____


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Ο ΓΔ έχει απώλειες 1,37% από αρχές έτους ενώ ο f25 -5,03% και ο τραπεζικός =7,64% κλείνοντας την πολύ μεγάλη ψαλίδα που είχε ανοίξει σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά το προηγούμενο διάστημα. O FTSEM στο -9,05%…
____

ΣΧΟΛΙΟ:... Εν κατακλείδι πλέον και μετά από δύο χρόνια περιμένουμε να δούμε την αγορά να αλλάζει την μεσοπρόθεσμη πτωτική της τάση σε ανοδική και πλέον να προσελκύσει νέα κεφάλαια για επενδύσεις. Θυμίζουμε πως τα χρηματιστήρια προηγούνται των εξελίξεων, κάτι που μένει να αποδειχτεί για ακόμα μία φορά.
_____

COCA COLA: Ανακοίνωσε…διαβάσαμε παντού… τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο. Εμείς τα μόνα που είδαμε ήταν τα μεγέθη της αναφορικά με τον όγκο πωλήσεων και τα έσοδά της… Πέραν τούτου…ουδέν.
____
ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: Με κλείσιμο κοντά στα χαμηλά ημέρας, σημαντική η καθίζηση των συναλλαγών. Στα 12.485 τα συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον Μάιο…
Το συμβόλαιο του F25 (συνολικά 2.397 με τιμή εκκαθάρισης για τον Μάιο στις 174,75) κινήθηκε μεταξύ 174 και 179,5 μονάδων και μείωσε την υπερτίμηση στο 0,35%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.
Την ερχόμενη εβδομάδα λήγουν τα συμβόλαια Μαΐου στην Αγορά Παραγώγων (20/5
____
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Ο Γενικός Δείκτης δοκιμάζει τις δυνάμεις του πάνω στην επόμενη ισχυρή αντίσταση των 635 με 650 μονάδων, δίχως μέχρι τώρα να έχει την κυρίαρχη είδηση, που θα τον σπρώξει άνω του εν λόγω επιπέδου”.
Η ενεργοποίηση της είδησης είναι πολύ πιθανό να ωθήσει το Γενικό Δείκτη προς την περιοχή των 680 μονάδων, βάζοντας ως τελικό στόχο την κορυφή του περασμένου Οκτωβρίου στις 730 μονάδες περίπου.
____
ΕUROBANK: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ τριμήνου 2016 θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 17 Μαίου 2016 μετά την λήξη της συνεδρίασης.  Αμέσως μετά -στις 6μ.μ- θα ακολουθήσει τηλεφωνική ενημέρωση των αναλυτών.
____
ΟΜΟΛΟΓΑ: Το ετήσιο ομόλογο λήξης 2017 είχε φθάσει στο 59% και είχε υποχωρήσει έως το 5,42% πριν αρκετές εβδομάδες, για να διαμορφωθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου στο 8,5% σε απόδοση αγοράς.
____

ΤΡΙΜΗΝΑ 2016 (Μάνος Χατζηδάκης)
: Ενδεχομένως θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις που θα δείχνουν σημαντικές τάσεις, ωστόσο πλήρη στοιχεία οι επενδυτές θα έχουν μετά το καλοκαίρι. Άρα σε κάθε περίπτωση όσο μεταβατική και αν χαρακτηρίζεται η προηγούμενη χρήση κινδυνεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για αρκετό χρονικό διάστημα.

Το αν είναι καλό ή όχι να δημοσιεύουν κάθε τρίμηνο έχει δύο πλευρές: Οι δημοσιεύσεις έχουν κόστος, αποπροσανατολίζουν πρόσκαιρα την διοίκηση από την αμιγώς λειτουργική διαδικασία και πιθανώς αποκαλύπτουν ευαίσθητα δεδομένα στον ανταγωνισμό.

Από την άλλη πλευρά οι επενδυτές είναι καλύτερα πληροφορημένοι, έχουν περισσότερους λόγους να παρέμβουν χρηματιστηριακά και να αυξήσουν ή να μειώσουν την συμμετοχή τους και ειδικά στην Ελλάδα όπου οι βασικοί μέτοχοι είθισται να έχουν διοικητικές θέσεις η πληροφόρηση είναι πιο συμμετρική. Όπως και να έχει το κομμάτι της κερδοφορίας είναι αυτό που κερδίζει το ενδιαφέρον…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης