Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] - από και για τον κόσμο του Χ.Α…

tags :
Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;] - από και για τον κόσμο του Χ.Α…
ΜΠΕΛΑ: Η Alpha Finance αύξησε προ ημερών στα 13,90 ευρώ από 9,30 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Jumbo αναβαθμίζοντας τη σύσταση σε ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ. Η ΑΧΕ προβλέπει ότι τα κέρδη της Jumbo το οικονομικό έτος 2015/2016 θα ανέλθουν στα 122 εκατ. και τα έσοδα στα 670 εκατ. ευρώ. Και τονίζει ότι οι επιδόσεις της εταιρίας συνεχίζουν να υπερβαίνουν τις προβλέψεις της αγοράς. Αποτιμάται σε 1,62 δισ. ευρώ.

ΜΠΕΛΑ(Ι): Παράλληλα εκτιμά ότι σε διάστημα τριών ετών η Jumbo θα διαθέτει δίκτυο 79 καταστημάτων, ενώ από 2016/2017 η πλειονότητα των νέων καταστημάτων θα ανοίγει στη Ρουμανία. Σήμερα η τιμή της μετοχής είναι στα 11,26 ευρώ κερδίζοντας 16% από την αρχή του έτους.

ΠΠΑΚ: Η εταιρεία αποτιμάται από την… αγορά σε 4,94 εκατ. ευρώ, όταν στο 2015 έχει σημειώσει καθαρή κερδοφορία σχεδόν 1,25 εκατ. ευρώ. Εμφανίζει πολλαπλασιαστή κερδών 4 (!!!!!!!!) και σε διπλασιασμό τιμής της θα έχει P/e 8. Η εταιρεία εμφανίζει λίαν ικανοποιητικούς δείκτες ρευστότητας και διαθέτει ταμείο που καλύπτει το 55% της κφση της.

ΠΠΑΚ(ΙΙ): Ο δείκτης ταμειακής μόχλευσης συνεχίζει την…κατηφόρα έχοντας κατέλθει στο 0,63 όταν πριν μερικά χρόνια βρισκόταν στο…3!! Θα προχωρήσει σύντομα σε καταβολή μερίσματος ποσού 0,11 ευρώ ανά μετοχή (απόδοση καθαρά 8% περίπου). Στο +29% εφέτος…

ΜΥΤΙΛ: Στα 7,2000 από 7,8000 ευρώ έχει μειώσει την τιμή-στόχο για τη μετοχή η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση “ΑΓΟΡΑ” για τον τίτλο. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η μείωση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τη Μέτκα. Στο -4,09% εφέτος.

ΜΥΤΙΛ(Ι): Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της IBG, οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου φέρνουν τον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας στο προσκήνιο και ενισχύουν το πρόγραμμα περικοπών κόστους της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής στα 3,5200, η τιμή-στόχος της IBG υποδηλώνει ισχυρά περιθώρια ανόδου για τον τίτλο, άνω του 100%…Με την λογιστική αξία του σχεδόν υπερδιπλάσια της τρέχουσας.

ΜΟΗ: Σύσταση ΑΓΟΡΑ και τιμή-στόχο τα 15,00 ευρώ από τα 14,60 ευρώ προηγουμένως,έδωσε πριν λίγες εβδομάδες η HSBC για την μετοχή χάρη στα ισχυρά της αποτελέσματα για τη χρήση του 2015, με τα κέρδη να ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ που είναι τα μεγαλύτερα στην ιστορία της…Στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής στα 10,00 ευρώ η τιμή-στόχος της IBG υποδηλώνει ισχυρά περιθώρια ανόδου για τον τίτλο, 50%… Η κφση στα 1,16 δισ. ευρώ…Στο +5% εφέτος.

ΦΦΓΚΡΠ: Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Folli Follie, στα 21,0000 από 21,5000 ευρώ από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της προ 10ημέρου στην οποία διατηρεί την σύσταση “ΑΓΟΡΑ” για τον τίτλο.

ΦΦΓΚΡΠ(Ι): Οπως ανέφεραν οι αναλυτές της IBG παρά την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της εταιρίας, μειώνoυν τον στόχο λόγω μεγαλύτερου discount από την έκθεση του ομίλου σε χώρες με αυξημένες μακροοικονομικές ανησυχίες (Ελλάδα, Κίνα).

ΦΦΓΚΡΠ(ΙΙ): Ωστόσο, διατηρούν την σύσταση “Αγοράς” λόγω αποτίμησης, καθώς το ανοδικό περιθώριο από τα τρέχοντα επίπεδα ανέρχεται στο 15,5%, αλλά και λόγω των υποσχόμενων προοπτικών από την έκθεση στην αγορά της Κίνας.

__________

ΟΠΑΠ: Εκτη ημέρα σερί ανόδου για τον τίτλο και τυπικά 5 στις 6 αφού στη μοναδική αρνητική της τελευταίας 6άδας έχασε πολύ λιγότερο από το μέρισμα που είχε διανείμει…

Την σύσταση “ΑΓΟΡΑ” για την μετοχή του διατηρεί η Eurobank, μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 8,80 από 9,10 ευρώ σε έκθεσή της μετά και τα αποτελέσματα 2015. Τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου εμφανίστηκαν σημαντικά βελτιωμένα έναντι του προηγούμενου τριμήνου… Περιθώρια ανόδου 27,17% (τρέχουσα τιμή 6,9200 ευρώ)

ΟΠΑΠ(Ι): Υστερεί εφέτος κατά 14,57%, έχοντας κινηθεί σε ένα εύρος 3 περίπου ευρώ μεταξύ των 5,1600 και 8,1000 ευρώ και πραγματοποιήσει συναλλαγές που αντιστοιχούν στο 17% περίπου του συνόλου των μετοχών του. Η μέση τιμή 2016 στα 6,4100 ευρώ.

___________


ΣΧΟΛΙΟ (Θαν. Σταυρόπουλος): Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, πως από τα χαμηλά του περασμένου Φεβρουαρίου, οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι, έχουν πραγματοποιήσει ιδιαίτερα σημαντική κούρσα, έχοντας προεξοφλήσει, σε σημαντικό ποσοστό, τις περισσότερες από τις θετικές εξελίξεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για όσους, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, θα σπεύσουν να πάρουν μέρος από τα σημαντικά κέρδη τους, έστω και αν είναι κοινό μυστικό, πως οι περισσότεροι από τους traders έχουν αναλωθεί σε πάρα πολλά “έμπα – έβγα”, χάνοντας, έτσι, το σημαντικά μεγαλύτερο μέρος της ανόδου, από τα χαμηλά του 2016.
Έτσι, από τα χαμηλά της 11ης Φεβρουαρίου (το χαμηλότερο κλείσιμο τρέχοντος έτους και όχι μόνο), ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημειώνει κέρδη 153,96%, ο τίτλος της Εθνικής κέρδη 154,17%, της Eurobank κέρδη 238,1% και της Πειραιώς κέρδη 254,32%.

__________

ΔΕΗ: Η επιχείρηση καταγράφει απώλειες στα μερίδια αγοράς και έως τώρα έχει απολέσει περίπου το 8%. Το μερίδιο αγοράς της ήταν στο 97,7% στα τέλη του 2014 για να υποχωρήσει στο 94,5% το 2015. Στο πρώτο τρίμηνο καταγράφεται νέα υποχώρηση στο 92,78% στα τέλη Μαρτίου.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση της επιχείρησης εκτιμά ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αυξηθούν και το 2016. Για το λόγο αυτό στα ετήσια αποτελέσματα του 2015 έλαβε υπερδιπλάσιες προβλέψεις σε σχέση με το 2014.

__________

NOISE trader είναι ο επενδυτής ο οποίος λαμβάνει αποφάσεις για αγορά ή πώλησημετοχών χωρίς τη χρήση των θεμελιωδώνδεδομένων. Οι επενδυτές αυτοί ακολουθούναγελαία συμπεριφορά και υπεραντιδρούν σε καλά ή άσχημα γεγονότα.

Η παρουσία των noise traders στις χρηματοπιστωτικές αγορές, μπορεί να προκαλέσει αποκλίσεις από τα αναμενόμενα επίπεδα τιμών, ακόμη κι αν όλοι οι υπόλοιποι traders είναι ορθολογικοί.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη κι εάν ένας επαγγελματίας διαχειριστής κεφαλαίων έχει εντοπίσει μία περίπτωση μη ορθολογικής αποτίμησης, πριν αποφασίσει να την εκμεταλλευτεί θα πρέπει να λάβει υπόψη του και τους noise traders.

Η συμπεριφορική χρηματοοικονομική θεωρεί και την τεχνική ανάλυση κομμάτι του noise trading, διότι βασίζεται σε τεχνικές και δείκτες που δεν σχετίζονται με τα θεμελιώδη δεδομένα μιας εταιρίας.

__________

TEXNIKH ANAΛΥΣΗ: Η Τεχνική Ανάλυση δεν ασχολείται με τα θεμελιώδη στοιχεία μιας εταιρείας ή μιας αγοράς, όπως είναι οι ισολογισμοί, ο λόγος Ρ/Ε, ή τα κέρδη, αλλά μόνο με τα γραφήματα των μετοχών (ή των δεικτών).

Βασική υπόθεση της τεχνικής ανάλυσης είναι πως ότι είναι γνωστό για μια εταιρεία είναι ήδη ενσωματωμένο στην τιμή της.

Για την τεχνική ανάλυση δεν έχει σημασία τι προκάλεσε την άνοδο ή κάθοδο της τιμής μιας μετοχής, αλλά πόσο θα διαρκέσει αυτή η μεταβολή, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Επίσης βασική παραδοχή της τεχνικής ανάλυσης αποτελεί το γεγονός ότι η τιμή μιας μετοχής απεικονίζει τα οικονομικά δεδομένα, τις πληροφορίες και τα νέα της και επηρεάζεται σημαντικά από τα ανθρώπινα συναισθήματα και την ψυχολογία που επικρατεί κάθε περίοδο.

___________

ΧΠΑ: Συνεδρίαση σημαντικής ανόδου και στην Αγορά Παραγώγων, με αξιοπρόσεκτη αύξηση των συναλλαγών, τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (95.062 συμβόλαια).

Στα 15.268 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Μάιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7.358, 5.200 για τον Μάιο και 3.158 για τον Ιούνιο – τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 177) κινήθηκε μεταξύ 173 και 178 μονάδων και έκλεισε οριακά υψηλότερα της θεωρητικής του τιμής, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης