Τελευταία Νέα

Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust] - Δεν διαφαίνεται από τους εμπλεκόμενους διάθεση ρήξης

tags :
Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust] - Δεν διαφαίνεται από τους εμπλεκόμενους διάθεση ρήξης

"Ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης την τρέχουσα εβδομάδα, μετά την διόρθωση της προηγούμενης, ως αποτέλεσμα της μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας ακόμη" αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Στην διόρθωση που προηγήθηκε ο Δείκτης κατάφερε να μην διασπάσει καμία στήριξη καθώς κράτησε και τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 570 μονάδες και σε κλείσιμο τις 580 μονάδες που είχαμε τις δύο κορυφές του Μαρτίου.

Παρόλο που η παράταση της εκκρεμότητας για το κλείσιμο της αξιολόγησης αυξάνει την νευρικότητα στους επενδυτές, δεν διαφαίνεται από τους εμπλεκόμενους διάθεση ρήξης, αλλά διάθεση ολοκλήρωσης της έστω και αν χρειαστεί να περάσει ολόκληρος ο Μάιος. Έτσι οι όποιες ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται μόνο ως αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών που σχετικά εύκολα απορροφούνται από τους αγοραστές.

Η βασική στήριξη του Γενικού Δείκτη πέρα από τις προαναφερόμενες, είναι η περιοχή των 540 μονάδων που η διάσπαση της θα ακύρωνε την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση της Αγοράς.

Βασική αντίσταση που η διάσπαση της θα δώσει νέα ανοδική ώθηση στον Γενικό Δείκτη είναι η περιοχή από τις 613,38 μονάδες που έχουμε πτωτικό "gap" από τις αρχές Ιανουαρίου, ως τις 618 μονάδες που συναντάμε τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών και 630 μονάδες τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με ρύθμιση του χρέους και οι αποφάσεις από την ΕΚΤ και τους οίκους αξιολόγησης που θα ακολουθήσουν, αναμένεται να δώσουν την απαραίτητη δυναμική στη αναμέτρηση με αυτή την περιοχή αντιστάσεων.

"Την επόμενη Δευτέρα έχουμε ένα ακόμη κρίσιμο Eurogroup που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε πιο σημείο βρισκόμαστε, ενώ στις 12/5 έχουμε την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI και στις 13/5 προσωρινή εκτίμηση για το ΑΕΠ Α’ τριμήνου του 2016. Στις 11/5 ανακοινώνουν αποτελέσματα Α’ τριμήνου τα ΕΛΠΕ και στις 12/5 ΤΙΤΚ και ΑΡΑΙΓ" επισημαίνει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης