Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Για πρώτη φορά- μετά από 2 και πάλι χρόνια- η αγορά δοκιμάζει να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη πτωτική της τάση

tags :
Για πρώτη φορά- μετά από 2 και πάλι χρόνια- η αγορά δοκιμάζει να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη πτωτική της τάση

  • Από τον Ηλία Ζαχαράκη
Ο ΓΔ τον Σεπτέμβριο του 2014 γύρισε πτωτικά μετά από περίπου δύο χρόνια ανόδου με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις. Για πρώτη φορά μετά από 2 και πάλι χρόνια η αγορά δοκιμάζει να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη πτωτική της τάση.

Συνήθως μια πρώτη διάσπαση μπορεί να μας δώσει μία έξαρση τιμών και αμέσως μετά να κάνει μία διόρθωση η οποία όμως είναι ευκαιρία για αγορά. Ακολουθούν γραφήματα σε ημερήσιο, εβδομαδιαίο και μηνιαίο γράφημα που μας δείχνουν την εικόνα της αγοράς και στους τρεις χρόνους.

Στο εβδομαδιαίο γράφημα μας φαίνεται και στον ταλαντωτή (rsi) η ένδειξη ότι η τάση αλλάζει. Περιμένουμε και το κλείσιμο μήνα για να δούμε πως θα διαμορφωθεί το κερί μιας και αν τα καταφέρει θα είναι η πρώτη φορά από το 2014 που θα έχουμε σημάδι αλλαγής μεσοπρόθεσμης τάσης.

Στο μηνιαίο γράφημα βλέπουμε πως η αγορά γύρισε πτωτική μετά απο αρκετές ταλαντώσεις στα επίπεδα της περιοχής του 1030-1100.

Χρειάστηκε να χαθεί ο έλεγχος του τραπεζικού κλάδου από την χώρα αλλά και να περάσουν όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις από την εξουσία που πίστευαν πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με εύκολους τρόπους.



Μπροστά μας φυσικά έχουμε σημαντικά προβλήματα μιας και από την μία η αξιολόγηση μας ανοίγει τον δρόμο να αποφύγουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις, βοηθάει σημαντικά ειδικά τον τραπεζικό κλάδο να πάρει ανάσες, παρόλα αυτά ο τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε να κλείσει η συμφωνία δεν μας φαίνεται ότι είναι και ο πιο κατάλληλος για να υπάρχει εύκολη βιωσιμότητα της οικονομίας στο μέλλον αλλά και καλές πιθανότητες για μία σοβαρή ανάπτυξη που θα μας βοηθήσει πιο γρήγορα στην ανάκαμψη της πολύπαθης οικονομίας. Σίγουρα στην πορεία θα υπάρξουν σημαντικές ακόμα παρεμβάσεις.

 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης