Τελευταία Νέα

Πολλά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο της αγοράς...

tags :
Πολλά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο της αγοράς...
Η επαναπροσέγγιση λοιπόν των 580 μονάδων είναι η νέα πρόκληση για τον ΓΔ καθώς η συμπεριφορά του στη συγκεκριμένη περιοχή θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια ή όχι της ανοδικής αντίδρασης.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη αντίσταση έχει δυσκολέψει αρκετά τον ΓΔ το τελευταίο διάστημα, οπότε μόνο η καθαρή διάσπασή της θα μπορούσε να λύσει ανοδικά την τρέχουσα συσσώρευση και να επιταχύνει την ανοδική κίνηση με επόμενο στόχο τις 600 μονάδες.

Οι αντιστάσεις του ΓΔ εντοπίζονται στις 585 και 600 μονάδες και οι στηρίξεις στις 560 και 540 μονάδες.

Οι αντιστάσεις του ΔΤΡ εντοπίζονται στις 46 και 52 μονάδες και οι στηρίξεις στις 42 και 38 μονάδες. Οι αντιστάσεις του FTSE/25 στις 163 και 169 μονάδες και οι στηρίξεις στις 154 και 149 μονάδες.

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως όσο ο ΓΔ βρίσκεται πάνω από τις 570 μονάδες η όποια διόρθωση θεωρείται θεμιτή και σε αυτήν την περίπτωση  οι πιθανότητες επαναπροσέγγισης της ζώνης των 580 μονάδων αυξάνονται.

Επίσης, η συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη σε αυτήν την περιοχή θα είναι καθοριστικότατη για τη συνέχεια ή όχι της ανοδικής κίνησης…

ΑΓΟΡΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Με προβληματισμό αντιμετώπισε η χρηματιστηριακή αγορά το φιάσκο της Ελλάδος στην Σύνοδο του ΔΝΤ. 

Η Ελλάδα πήγε με στόχο 5,4 δισ. μέτρα αξιολόγηση και χρέος και έφυγε με 5,4 +3,6=9 δισ. ή 5,4 + 2,8= 8,2 δισ. μέτρα, χωρίς χρονοδιάγραμμα για το χρέος και με την αξιολόγηση να μετεξελίσσεται σε “Αν-αξιολόγηση”.  

Οι μετοχές των τραπεζών κινήθηκαν ήπια με πτωτικές τάσεις και χωρίς ακρότητες, ενώ στον FTSE 25 επικράτησαν άτονες μεικτές τάσεις με τον ΟΛΠ ωστόσο να ξεχωρίζει ανοδικά. 

Οι τράπεζες  μετά την ακραία και επικίνδυνη ανατιμητική κερδοσκοπία που σημειώθηκε στις 15 Απριλίου κινήθηκαν ήπια.  

Η χρηματιστηριακή αγορά μετέφρασε λάθος μήνυμα, κινήθηκε επιπόλαια, ανεβάζοντας τις μετοχές των τραπεζών χωρίς να γνωρίζει την ουσία των αγορών ομολόγων EFSF από την ΕΚΤ. 

Με όρους ρευστότητας η κίνηση αυτή ισούται με μηδέν. γιατί τα ομόλογα ήδη χρησιμοποιούνται ως collaterals για ρευστότητα. 

Με όρους κεφαλαιακού κέρδους θα μπορούσε να προκύψει ένα όφελος από 190 έως 378 εκατ στις τράπεζες ανάλογα με το αν αγοράσει η ΕΚΤ το 25% ή 50% των 36,6 δισεκ. ομολόγων EFSF που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες. 

Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδος είναι η αξιολόγηση, αλλά το συμπέρασμα από την Σύνοδο του ΔΝΤ ήταν φιάσκο. 

Το ΔΝΤ επέβαλλε μέτρα 5,4 +3,6 δισεκ που ίσως καταλήξουν σε 5,4 +2,8 δισ. δηλαδή συνολικά 8,2 δισ. χωρίς να υπάρξει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το χρέος. Οι εξελίξεις στην σύνοδο του ΔΝΤ δεν ήταν θετικές…. για την Ελλάδα. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο παρακολουθεί στενότατα τις εξελίξεις και χθες κινήθηκε ήπια,  με τον ΓΔ να κλείνει στις 574,37 μονάδες με οριακή πτώση -0,06% έχοντας  υψηλό στις 576,35 μονάδες και χαμηλό στις 570,16 μονάδες.  

____________

ΥΓΕΙΑ: Με άνοδο 52,34% εφέτος και πολύ κοντά στο υψηλό του (0,1680 ευρώ) ο τίτλος του ΥΓΕΙΑ κινήθηκε χθες δυναμικά εξανεμίζοντας τις απώλειες των 4 προηγούμενων πτωτικών ημερών…

Οι καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες του Ομίλου ανήλθαν σε 17 εκατ. Ευρώ το 2015 από 4,9 εκατ. Ευρώ το 2014..

Τα (EBITDA), από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και ανήλθαν στα 22 εκατ. Ευρώ έναντι κερδών 11,8 εκατ. Ευρώ το 2014..

Η κατάσταση στο κλάδο πάντως εξαιρετικά δύσκολη λόγω “Δημόσιας” εμπλοκής… Καμμία εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει εκ του ασφαλούς… Ου μπλέξεις…

========

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με βάση ένα συγκεκριμένο μέτρο αποτίμησης της αγοράς, ο S&P 500 είναι υπερτιμημένος κατά 72%.

Το μέτρο αυτό θα ήταν η σύγκριση μεταξύ της συνολικής κεφαλαιοποίησης του S&P (δηλαδή, η αξία του συνόλου των μετοχών των εταιρειών του S&P) και του ΑΕΠ των ΗΠΑ (το οποίο μετρά την αξία της οικονομικής δραστηριότητας που έλαβε χώρα εντός των συνόρων της Αμερικής μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα).

Από το 1964 και εντεύθεν η κεφαλαιοποίηση του S&P 500 βρισκόταν στο 57% του ετήσιου ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά μέσο όρο. Αν εξαιρέσουμε την φούσκα της τεχνολογίας, ο αριθμός αυτός μειώνεται στο 53%.

Ωστόσο, από τα τέλη Μαρτίου οι μετοχές που περιέχονται στον S&P αξίζουν συνολικά το 99% του ΑΕΠ, δηλαδή 70% υψηλότερα από το μέσο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών.

ΒΕΒΑΙΑ η σχέση S&P/ΑΕΠ είναι μόνο μία από τις μετρήσεις που υποδηλώνουν ότι «η αγορά είναι ακριβή σε σχέση με τις ιστορικές αποδόσεις της.

ΕΝΩ άλλοι, πιο γνωστοί δείκτες, όπως ο εμπροσθοβαρής δείκτης P/E (τιμή προς κέρδη) του S&P καταγράφουν επίσης μία υπερτίμηση, αν και σε μικρότερο βαθμό.

Από την άλλη πλευρά, ένας πολύ μικρότερος αριθμός μέτρων, όπως η τιμή προς λογιστική αξία (P/BV) και η τιμή προς τις ελεύθερες ταμειακές ροές (P/CF), δείχνουν ότι οι μετοχές είναι σωστά αποτιμημένες ή ακόμη και υποτιμημένες.

____________

ΔΕΗ: Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για την μετοχή στα 2,5000 από 6,2000 ευρώ έδωσε η IBG σε έκθεσή της στην οποία υποβαθμίζει και την σύσταση σε “ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ” από “ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ”.  

Οι αναλυτές της επικεντρώνονται στις δύσκολες προκλήσεις εν μέσω του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, των σημαντικών νομοθετικών αποφάσεων και του αυξανόμενου ανταγωνισμού.


Kλείσιμο πάνω από το 297 μας δίνει αγοραστικό ημερήσιο. Το 306 σε κάθε περίπτωση είναι η κύρια αντίσταση μας που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση προς την περιοχή του 340. Το 277 είναι το ημερήσιο Stop στο Long.
____________

Aπό Ηλία Ζαχαράκη - FFS

ΔΕΗ και ΒΙΟ τα δύο καινούργια αγοραστικά ημερήσια σήματα με το 308 και 117 να είναι κοντινά επίπεδα αντίστασης που πρέπει να σπάσουν για να πάρουν και μεγαλύτερη τάση.

OΠΑΠ και ΟΤΕ κράτησαν τον δείκτη, μιας και ο τραπεζικός έδωσε διόρθωση μετά το ραλι της Παρασκευής.

Ο ΟΛΠ από την άλλη συνεχίζει την κίνηση με το 1303 να είναι κοντινή αντίσταση και την στήριξη στο 1230.

Το ΓΕΚ συνεχίζει την επιθετική του κίνηση με το 157 να είναι στο ημερήσιο stop

Ενώ ο ΜΥΤΙΛ με χαμηλούς όγκους δοκίμασε το 350 επίπεδο προσπαθώντας να δώσει τάση.

Ο f25 πλέον έχει κοντινή αντίσταση το 160 που κατοχύρωση θα μας δώσει συνέχιση στο 163 σε πρώτη και στο 167 σε δεύτερη φάση.

11

Το stop μας πλέον στο 157 που διάσπαση μπορεί να μας δώσει κίνηση στο 153.

Αν η αγορά εννοεί την διάσπαση, τότε  θα πρέπει άμεσα να δώσει συνέχιση της κίνησης, μην αφήνοντας την ευκαιρία για διόρθωση και κλεισίματα θέσεων.

Intraday position LONG stop 157
___________________________
Support: 158, 157, 154, 152

Resist.: 160, 163, 165, 167

Daily spot market position long s/l 147

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης