Τελευταία Νέα

"Ολική επαναφορά, ή ανακλαστική αντίδραση"; είναι η "ερώτηση του εκατομμυρίου"...

tags :
OI EIΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: "Ολική επαναφορά, ή ανακλαστική αντίδραση"; είναι η "ερώτηση του εκατομμυρίου" σύμφωνα με τον Στρατή Πολυχρονέα.

Με τις κοινωνικές αντιδράσεις, μετά την κορύφωσή τους την προηγούμενη εβδομάδα, να έχουν εν μέρει υποχωρήσει, την Κυβέρνηση να φέρεται διατιθέμενη να κάνει ορισμένες τροποποιήσεις στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις...

Και τις Ξένες Αγορές να κινούνται ανοδικά, ορμώμενες από την αντίδραση του Πετρελαίου, μεταξύ άλλων, είναι λογικό να υιοθετήσει κανείς προς στιγμή το δεύτερο σενάριο.

Προς αυτό άλλωστε συνάδει και η μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα, με τους πωλητές κυρίως να απέχουν, περιμένοντας τις εξελίξεις. 

Η επιστροφή των Θεσμών την προσεχή εβδομάδα, αλλά και η πιθανή συνάντηση των Αγροτών με τον Πρωθυπουργό, λογικά θα αποτελέσουν εγχώρια σημεία αναφοράς για την Αγορά.

Όσον αφορά το εξωτερικό και ξεκινώντας από το Πετρέλαιο, η απόφαση των Πετρελαιοπαραγωγών Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας, Βενεζουέλας και Κατάρ για τη μη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Φεβρουάριο, μπορεί να θεωρηθεί ως μια καλή αφορμή ανακλαστικής αντίδρασης.

Με τη σημαντική καθυστέρηση αυτής της απόφασης και την προβλεπόμενη μικρότερη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), να προβληματίζουν, ιδίως μετά και τη δυναμική επιστροφή του Ιράν στις Αγορές.

Η σημερινή Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, αναμένεται να έχει ως βασικά θέματα το επικείμενο δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή της, ή μη, στην ΕΕ...

Και το Μεταναστευτικό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα (η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία τεσσάρων hotspots με τη συμβατική υποχρέωση δημιουργίας και του πέμπτου να ολοκληρώνεται έως το τέλος της εβδομάδας).

"Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνεται, είναι ότι δεν έχει υπάρξει σύνδεση της μεταναστευτικής και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, για την ενιαία αντιμετώπισή της από τους Ευρωπαίους Εταίρους και ότι μάλιστα συνεχίζει να απειλείται η Χώρα για έξοδο της από τη Σένγκεν" επισημαίνει ο αναλυτής της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης