Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά ενδιαφέροντα (;) από και για τον κόσμο της Αγοράς...

tags :
Πολλά ενδιαφέροντα (;) από και για τον κόσμο της Αγοράς...
ΦΑΒΟΡΙ παίζεται το ΧΑΑ από ορισμένα κέντρα “εξουσίας” ως η χρηματιστηριακή αγορά που θα χαρίσει μεγάλες αποδόσεις στα χρόνια που έρχονται…

ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ
 μεγάλους εργολάβους (έκλεισαν από τα πολλά τα φέσια…) με τους προμηθευτές να μην θέλουν να ακούνε το όνομά τους και με τα δισεκατομμύρια των υποχρεώσεων να τους ακολουθούν… πως θα δουν άσπρη μέρα;;; Καλές οι εκτιμήσεις, οι ωραιοποιήσεις, οι αισιοδοξίες, αλλά αυτές από μόνες τους πολύ απλά… ΔΕΝ αρκούν…

ΨΙΘΥΡΙΖΕΤΑΙ 
ότι όμιλος που αποχώρησε από τον FTSE25 και που δεν διάγει τις καλύτερες εποχές του έχει μπεί στο στόχαστρο ξένων Funds που διαβλέπουν μεγάλες προοπτικές εφ όσον καταφέρουν να βάλουν πόδι στο Management…

ΔIOIKHΣH ΝΗΡΕΑ
: Σκοπεύει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΕΞΙ ΔΙΜΕΡΗ επιμελητήρια της Ελλάδας με χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία), ενώνουν τις φωνές τους, μετά από εφτά χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, έχοντας πίστη στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στον εκσυγχρονισμό του κράτους και των υποδομών και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησαν την Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων, η επίσημη παρουσίαση της οποίας πραγματοποιήθηκε προ ημερών σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσία των προέδρων των έξι διμερών επιμελητηρίων.

ΖΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ: Σημειώνεται ότι τα έξι διμερή επιμελητήρια μαζί εκπροσωπούν πάνω από 300 επιχειρήσεις, που απασχολούν περισσότερο από 50.000 άτομα προσωπικό στην Ελλάδα. Οι έξι χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία) αντιπροσωπεύουν το 29,5% των εξαγωγών στην Ελλάδα, το 30,5% των εισαγωγών και το 43,47% των συνολικών ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το δυνητικό ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας στο τέλος του 2015 διαμορφώνεται σε 216,9 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το παραγωγικό κενό στο τέλος του 2015 να διαμορφώνεται στο -10%, ενώ οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι το παραγωγικό κενό της ελληνικής οικονομίας για το 2015 είναι στο -8%.

«ΚΑΚΟ» κομμάτι τραπεζών: Η Deloitte, η Ernst&Young και μία ακόμη ελεγκτική εταιρεία συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω του οποίου αναζητείται ένας διαχειριστής που θα αναλάβει να «τρέξει» «κόκκινα» δάνεια ύψους 9 δισ. ευρώ. Αφορούν το «κακό» κομμάτι των τραπεζών που συγχωνεύτηκαν με άλλες τράπεζες.

ΛΟΙΠΟΝ, στο στάδιο της συνένωσης των τραπεζών εκτός της διαδικασίας έμειναν «δάνεια» που είχαν χαρακτηρισθεί «νεκρά». Η τράπεζα που έχανε την «ταυτότητά» της, ακολουθούσε το νέο σχήμα μόνο το υγιείς κομμάτι και το «bad bank» κομμάτι πήγαινε στα χέρια ενός διαχειριστή, ο οποίος προσπαθούσε να συμμαζέψει τα… κακώς κείμενα. Το μοντέλο της πολυπληθούς ομάδας εκκαθαριστών που έφθανε τους 13 δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι από τη διαδικασία του ΕΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ το μόνο που ουσιαστικά {ανα}ζητείται είναι να έχουμε αρχικά την εικόνα των 9 δισ. ευρώ, να πληροφορηθούμε τον ή τους οφειλέτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) και στη συνέχεια να αξιολογηθούν οι εγγυήσεις που έχουν τα ΚΟΚΚΙΝΑ δάνεια. Είναι προφανές ότι η απαίτηση για αποπληρωμή των δανείων είναι άμεση, αλλά αυτό όμως δεν είναι εφικτό και πολύ δύσκολα μπορεί να βγει κάτι ουσιαστικό από την λίστα των ΚΟΚΚΙΝΩΝ 9 δισ. ευρώ..

ΞΕΚΙΝΗΣΕ την Δευτέρα 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ με υποχώρηση 3,63% στα 1,8600 ευρώ, για να ακολουθήσει δεύτερη την Τρίτη 8/12 στο -1,08% και στα 1,8400 ευρώ. Έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω… Και +40%… Περί ΑΛΦΑ ο λόγος...

ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ: Ο Σόιμπλε, σε συνέντευξη στην «Bild am Sonntag», υποστηρίζει ότι η Ελλάδα επί χρόνια περιφρονούσε τους κανόνες του Δουβλίνου που προβλέπουν ότι οι μετανάστες υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου στην χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίζει ότι τα γερμανικά δικαστήρια αποφάσισαν η Γερμανία να μην επαναπροωθεί τους ανθρώπους προς την Ελλάδα, καθώς η συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες δεν ήταν ανθρώπινη. (Δηλαδή που έχει λάθος;; Εμείς οι τέλειοι που όλοι μας φθονούν και ζηλεύουν… Πάντα στη καρακοσμάρα μας)

ΡEKOΡ η απόδοση της μετοχής της ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ που υπερβαίνει χωρίς τα μερίσματα το 1000% (!!!) στην χειρότερη 7ετία του ελληνικού χρηματιστηρίου!!! Απίστευτο επίτευγμα που συνοδεύτηκε από μία εξαιρετική βελτίωση των χρηματοοικονομικών της μεγεθών, …”Second to none”…

ΣΩΣΤΟΣ (και μια φορά…): Π. Σκουρλέτης: «Το ΔΝΤ το βρήκαμε, δεν το φέραμε εμείς»… Αλλά τώρα υπάρχει και το... Δια ταύτα.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ: «Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη, ενώ γίνεται προσπάθεια η μείωση στις επικουρικές να περιοριστεί στο 15%-20%», δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός Επικρατείας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, ενώ σημείωσε ότι η λύση του ασφαλιστικού είναι τα έσοδα και όχι οι περικοπές.

ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ότι ένα ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευτεί, κατά πάσα πιθανότητα έως το τέλος του έτους, από τις υπό εκκαθάριση τράπεζες στους πρώην υπαλλήλους τους που απολύθηκαν και επαναπροσλήφθηκαν από τις τράπεζες στις οποίες πέρασαν τα «καλά» στοιχεία (οι καταθέσεις και τα υγιή στοιχεία ενεργητικού) των τραπεζών που διασπάστηκαν σε «good» και «bad banks».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης