Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust]

tags :
Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust]

“Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά κινείται έντονα ανοδικά, στην τρέχουσα
εβδομάδα, με ιδιαίτερα αυξημένους τζίρους και νέους πρωταγωνιστές” επισημαίνει 
ο Βαγγέλης Σιούτης.

Οι αυξημένοι τζίροι οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στις αναδιαρθρώσεις των δεικτών, που είχαν σαν αποτέλεσμα αυξημένες εισροές στις Τραπεζικές μετοχές και οι οποίες απορρόφησαν, έτσι, τις υποχρεωτικές ρευστοποιήσεις των ομολογιούχων, ενώ κατάφεραν, οι περισσότερες, να κινηθούν και πάνω από τις τιμές των αυξήσεων.

Η βαρύτητα, πια, των Τραπεζών στους δείκτες είναι σημαντική και απομένει η ΕΤΕ, την επόμενη εβδομάδα, να αλλάξει τις σταθμίσεις της και να δεχτεί τις αντίστοιχες εισροές.

Αντίθετα οι εκροές στις υπόλοιπες μετοχές πίεσαν αρχικά τις τιμές, αλλά το τέλος των αλλαγών στους δείκτες και οι ελκυστικές τιμές που διαμορφώθηκαν, έδωσαν ισχυρή ανοδική αντίδρασητις δύο τελευταίες μέρες.

Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διασπάσει την αντίσταση των 600 μονάδων και ο επόμενος σημαντικός στόχος είναι η περιοχή των 645 μονάδων που είναι και το 50% της διόρθωσης που ξεκίνησε από την κορυφή των 731 μονάδων (29/10).

Απομένουν 7,5 συνεδριάσεις ως το τέλος του έτους και οι επενδυτές τοποθετούνται στην Αγορά ενόψει μιας πολύ ενδιαφέρουσας χρονιάς που ακολουθεί.

Το πρώτο δίμηνο του νέου έτους θα καθορίσει την πορεία του χρηματιστηρίου για τον επόμενο χρόνο. Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και την υπογραφή της σύμβασης για τα Αεροδρόμια, το μεγάλο “στοίχημα” για την Κυβέρνηση, αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα, είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης που περιλαμβάνει δύσκολες αποφάσεις σε Ασφαλιστικό, Αγροτικό και “κόκκινα δάνεια”.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, η επιτυχής έκβαση των παραπάνω θα ανοίξει τη συζήτηση για το χρέος που αλλάζει τον ορίζοντα για την Οικονομία, τις Επενδύσεις και τις επικείμενες Ιδιωτικοποιήσεις και σίγουρα αλλάζει και τα επίπεδα διακύμανσης για το Χρηματιστήριο που τόσο ταλαιπωρήθηκε την φετινή χρονιά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης