Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. του νέου ETF στον δείκτη GT-30

Έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. του νέου ETF στον δείκτη GT-30
Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση του νέου ETF της Εθνικής Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. το οποίο θα παρακολουθεί την απόδοση του κοινού χρηματιστηριακού δείκτη της Ελληνικής & Τουρκικής Αγοράς «Greece - Turkey 30» (GT-30).
Το νέο προϊόν, με ονομασία NBGΑΜ ETF GREECE & TURKEY 30 – ΜΕΤΟΧΙΚΟ, αποτελεί το πρώτο ETF πολλαπλών αγορών. Μέσω του νέου αυτού επενδυτικού εργαλείου, που έχει διεθνή χαρακτήρα, οι επενδυτές αποκτούν τη δυνατότητα τοποθέτησης στις μεγαλύτερες μετοχές των αγορών της Ελλάδας και της Τουρκίας ταυτόχρονα, με εύκολο και γρήγορο τρόπο.
Ο Δείκτης GT-30, του οποίου την απόδοση θα παρακολουθεί το νέο ETF, δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των Χρηματιστηρίων της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης καθώς και του παγκοσμίως αναγνωρισμένου οίκου υπολογισμού δεικτών STOXX Ltd. Ο υπολογισμός του ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 και περιλαμβάνει στην σύνθεση του, τις 15 πρώτες, με βάση την κεφαλαιοποίηση μετοχές από κάθε αγορά, με τον αριθμό των μετοχών του τραπεζικού κλάδου να περιορίζεται στις 4 από κάθε αγορά.
Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης διαπραγμάτευσης δήλωσε: “Με την σημερινή εισαγωγή του νέου ETF πάνω στη δείκτη GT30, δίνουμε πρόσβαση στους Έλληνες επενδυτές στην χρηματιστηριακή αγορά της Τουρκίας και στους Τούρκους επενδυτές στην χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας. Η Ελληνική αγορά των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ενισχύεται με ένα ακόμη προϊόν, ενώ ταυτόχρονα γίνεται ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της πιο στενής συνεργασίας με το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης”.
Ο κ. Hüseyin Erkan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης επεσήμανε στην ομιλία του: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βλέπουμε σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα της μακρόχρονης συνεργασίας με τους στενούς μας φίλους από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Θα ήθελα να συγχαρώ τους υπευθύνους της ΕΘΝΙΚΗΣ Asset Management στην Ελλάδα και της Finans Invest στην Τουρκία, για την πρωτοβουλία που πήρανε για την έκδοση αυτού του ETF που παρακολουθεί την απόδοση του κοινού Δείκτη GT30. Η διαπραγμάτευση αυτών των ETFs από την μία επιτρέπει την ταυτόχρονη πρόσβαση στις δύο αγορές και από την άλλη διευρύνει την γκάμα των προϊόντων που προσφέρουν οι αγορές μας τόσο για στους εγχώριους όσο και στους διεθνείς επενδυτές. Επιπλέον, ο δείκτης GT-30 ενισχύει την αναγνωρισιμότητα των δύο αγορών κάτι που αποτελεί μια ακόμη σημαντική συμβολή του για τα δύο Χρηματιστήρια. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο ETF και ελπίζω στην ισχυροποίηση της πολύτιμης συνεργασίας μας με το Χρηματιστήριο Αθηνών.»
Ο κ. Αχιλλέας Κοντογούρης, Πρόεδρος της Εθνικής Asset Management δήλωσε: “Με το NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 εμπλουτίζεται η Ελληνική Αγορά Συλλογικών Επενδύσεων ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζονται και οι επιλογές των επενδυτών, για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους και για αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών, στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη των αγορών Αθήνας και Κωνσταντινούπολης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους της Finans Invest  για την άψογη  συνεργασία που είχαμε καθώς επίσης και τα στελέχη των χρηματιστηρίων Αθήνας και Κωνσταντινούπολης για την υποστήριξη και συνδρομή τους στην ολοκλήρωση αυτού του έργου.”

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης