Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Εθνική Τράπεζα: Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο - ΔΗΛΟΣ Πράσινη Ενέργεια, Μετοχικό Εξωτερικού

Εθνική Τράπεζα: Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο - ΔΗΛΟΣ Πράσινη Ενέργεια, Μετοχικό Εξωτερικού
Η ΕΘΝΙΚΗ Asset Management, έχοντας ως στόχο την ενθάρρυνση των επενδυτικών πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά και θέλοντας να εμπλουτίσει τις επενδυτικές επιλογές που προσφέρει στους πελάτες της, δημιούργησε ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο, το ΔΗΛΟΣ Πράσινη Ενέργεια – Μετοχικό Εξωτερικού διότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η πράσινη επιχειρηματικότητα αναδεικνύεται ως η νέα μορφή οικονομικής δραστηριότητας.


Πρόκειται για ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει κυρίως σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ανανεώσιμων και εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Το χαρτοφυλάκιο του αμοιβαίου κεφαλαίου έχει διεθνή προσανατολισμό, επενδύοντας τόσο σε αναπτυγμένες, όσο και σε αναδυόμενες αγορές χωρίς να υπάρχει περιορισμός όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση των εταιρειών. Το αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει τόσο σε εταιρείες Παροχής Πράσινης Τεχνολογίας και Συσκευών, όσο και σε εταιρείες Παραγωγής Πράσινης Ενέργειας. Δείκτης αναφοράς του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι ο S&P Global Energy Index, ένας διεθνής δείκτης στον οποίο συμμετέχουν 30 επιλεγμένες εταιρείες που ανήκουν στον κλάδο της πράσινης ενέργειας. Με εταιρείες όπως η Companhia Paranaense de Energia (Βραζιλία), Empresa Nacional de Electricidad (Χιλή), China Longyuan Power Group Corp (Κίνα), Iberdrola Renovables (Ισπανία), Renewable Energy Corp AS (Νορβηγία), ο δείκτης αυτός αποτελεί ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εταιρειών που δραστηριοποιούνται είτε στην παραγωγή πράσινης ενέργειας, είτε στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών.

Το ΔΗΛΟΣ Πράσινη Ενέργεια – Μετοχικό Εξωτερικού, απευθύνεται σε επενδυτές που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, τοποθετώντας ένα τμήμα του σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης