Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Δήμο Παλλήνης

tags :
Ευρωπαϊκή διάκριση για το Δήμο Παλλήνης
Σημαντική διάκριση στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα του τομέα Υγείας
Με άρωμα ελληνικό έγιναν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 στο Λουξεμβούργο oι εναρκτήριες συναντήσεις προγραμμάτων των προκριθέντων πόλεων  που συμμετείχαν με τις προτάσεις τους στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα του τομέα Υγείας.
Από τις 85 προτάσεις που κατατέθηκαν από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκρίθηκαν τρεις, μία εκ των οποίων του Δήμου Παλλήνης, με τίτλο «Urban Health Centers Europe 2.0».
Πρόκειται για ένα ερευνητικό πιλοτικό καινοτόμο πρόγραμμα, η ανάπτυξή του οποίου αφορά σε συστηματικές παρεμβάσεις στην ποιότητα ζωής ηλικιωμένων ατόμων, με πολλαπλές παθήσεις άνω των 75 χρόνων.
Στόχος είναι η ολοκληρωμένη υγεία και κοινωνική φροντίδα, έγκαιρη ανίχνευση αδυναμίας, διαχείριση της πολυφαρμακίας και πρόληψη των ατυχημάτων μέσα στο σπίτι,  για την υγιή γήρανση κατ οίκον στις ευρωπαϊκές πόλεις
Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 125 ηλικιωμένοι δημότες της Παλλήνης, άνω των 75 χρόνων. Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της μεθοδολογίας, προκειμένου το πρόγραμμα να «τρέξει» από τον Σεπτέμβρη του 2014.


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης