Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Όλο και πιο κοντά στις 1.400 μονάδες ο S&P 500;

Όλο και πιο κοντά στις 1.400 μονάδες ο S&P 500;
Μόνο… άπιαστο όνειρο δεν αποτελεί πλέον η άνοδος του αμερικανικού δείκτη S&P 500 έως τις 1.400 μονάδες, καθώς πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, το τελευταίο διάστημα, οι εκτιμήσεις των οίκων που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Τελευταία πρόβλεψη εκείνη της Citigroup. O οίκος εκτιμά ότι ο δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street δεν θα αργήσει να αγγίξει το «ψυχολογικό όριο» των 1.400 μονάδων, προβλέποντας μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί εντός του 2011, μετά το μεγαλύτερο ράλι  από το 1991(!) που πραγματοποίησε ο S&P 500 τον Δεκέμβριο του 2010. Ο δείκτης σε ετήσια βάση το 2010 μέτρησε κέρδη 13%. Υπενθυμίζεται ότι πρότερη πρόβλεψη της Citigroup τοποθετούσε τον δείκτη στις 1.300 μονάδες.
Η προς τα πάνω αναθεώρηση από την πλευρά του οίκου της τιμής στόχου για τον αμερικανικό δείκτη αφορά αύξηση 11% σε σχέση με το επίπεδο των 1.257,64 μονάδων, τιμή κλεισίματος του S&P 500 στις 31 Δεκεμβρίου 2010.
Η Citigroup παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της και για τους έτερους αμερικανικούς δείκτες, Dow Jones και Nasdaq. Για τον Dow η Citigroup εκτιμά ότι θα ανέλθει στις 13.150 μονάδες το 2011, ήτοι αύξηση 14% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 31ης Δεκεμβρίου. Η προηγούμενη πρόβλεψη της Citigroup τοποθετούσε τον δείκτη στις 12.200 μονάδες.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη έκθεσή της  (με τίτλο «Εasy money, Ηard market») και η Goldman Sachs εκτιμά σημαντική άνοδο του S&P 500, προβλέποντας ειδικότερα ότι θα έχει αγγίξει τις 1.450 μονάδες έως τα τέλη του 2011.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs, σε τρεις μήνες από τώρα ο S&P 500 θα έχει ανέλθει στις 1.250 μονάδες, ενώ σε ορίζοντα εξαμήνου θα κυμαίνεται έως τις 1.325 μονάδες.
Στις 1.430 μονάδες βλέπει, από την πλευρά του, τον S&P 500, την επόμενη δεκαετία ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ, Robert Shiller.
Ο δημιουργός του δείκτη τιμών κατοικιών, S&P/Case-Shiller Home Price Index, επισημαίνει ότι η μεταβλητότητα θα είναι πολύ έντονη τα επόμενα χρόνια, με τους δείκτες p/e να μην ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης