Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

"Βόμβα" του Sinn(Ifo) - Αποτυχημένη η πολιτική λιτότητας - Μόνη λύση η προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Την προσωρινή έξοδο τόσο της Ελλάδας όσο και της Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη, πρόταξε ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου IFO, ο W. Sinn.
Ειδικότερα, ο κ. Sinn, σε συνέντευξή του στο Spiegel, διαμήνυσε πως «αν η Ελλάδα αποχωρούσε από τη νομισματική ένωση, οι Έλληνες θα αγόραζαν και πάλι τα δικά τους αγαθά και οι πλούσιοι Έλληνες θα επέστρεφαν για να επενδύσουν».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως «το ινστιτούτο Ιfo έχει μελετήσει περίπου 70 υποτιμήσεις νομισμάτων και έχει βρει ότι η ανάκαμψη ξεκινά μετά από ένα με δύο χρόνια».
Τέλος, διέτεινε πως «προτείνουμε φυσικά μια προσωρινή έξοδο. Η Ελλάδα και η Πορτογαλία πρέπει να γίνουν 30% με 40% λιγότερο ακριβές για να γίνουν ανταγωνιστικές και πάλι. Αυτό επιχειρείται μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητας εντός της ευρωζώνης, αλλά δεν θα έχει αποτελέσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης