Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Να φορολογηθούν και οι πλούσιοι Έλληνες που ζουν στη χώρα τους, ζητούν οι Ελβετοί

Να φορολογηθούν και οι πλούσιοι Έλληνες που ζουν στη χώρα τους, ζητούν οι Ελβετοί
Τέλος στην άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, ειδική φορολογική μεταχείριση προς τους πλούσιους ξένους σκέφτονται να βάλουν οι εκλογείς του ελβετικού καντονίου της Βέρνης, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν για μία νέα νομοθεσία σχετικά με τη «δίκαιη και ισότιμη φορολόγηση για τις οικογένειες».
Η βουλευτής των Σοσιαλιστών Μάργκρετ Κίνερ Νέλεν, σε δήλωσή της σε ελβετική εφημερίδα, αναφέρεται στο ζήτημα αυτό, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «στο Γκστάαντ βρίσκουμε δεκατρείς ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων, που πληρώνουν εξευτελιστικούς φόρους. Είναι σκάνδαλο».
Βέβαια, πέρα από τους πλούσιους Έλληνες, στην Ελβετία βρίσκονται και πολλοί Γάλλοι. Το θέμα με την ψηφοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου, δεν άφησε αδιάφορο τον γαλλικό Τύπο που αναρωτιέται εάν «ο ελβετικός παράδεισος» θα λήξει προσεχώς και για τον ιδιαίτερα δημοφιλή στους Γάλλους ροκ τραγουδιστή Τζόνι Χαλιντέι.
Η Ελβετίδα βουλευτής, που έφερε σαν παράδειγμα την παρουσία των 13 ελληνικών οικογενειών υπογραμμίζει ότι «οι ξένοι κλέβουν, όχι μόνον το καντόνι της Βέρνης αλλά και την Ελβετική Συνομοσπονδία».
Σημειωτέον ότι το καντόνι της Ζυρίχης κατήργησε το ευνοϊκό αυτό για τους ξένους φορολογικό σύστημα το 2009, ενώ το καντόνι της Γενεύης αναμένεται ότι θα το καταργήσει έως το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης