Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την περιστολή των δαπανών - Τι προβλέπει

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την περιστολή των δαπανών - Τι προβλέπει
Στη Βουλή κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας το νομοσχέδιο για την "περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων".
Με το σχέδιο νόμου:
Επέρχονται διαρθρωτικές αλλαγές στην οργάνωση του συστήματος δημοσιονομικών ελέγχων, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, που επιβάλλουν τη μείωση του κόστους της ελεγκτικής διαδικασίας, καθώς και την απλοποίηση και ευελιξία της όλης λειτουργίας των ελεγκτικών σχημάτων, και ενεργοποιούνται οι υπηρεσιακές μονάδες, που θα διεξαγάγουν τους ελέγχους.
Μειώνονται τα μισθώματα, από 10% έως 25%, που καταβάλλουν το Ελληνικό Δημόσιο και οι φορείς του δημοσίου τομέα για τη μίσθωση ακινήτων, στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες τους, επιφέροντας, κατά τον τρόπο αυτό, μείωση των δημοσίων δαπανών.
Καταργούνται τα έξοδα παράστασης του Προέδρου της Βουλής, του Προέδρου της Κυβέρνησης, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το νομοσχέδιο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση της προηγούμενες εβδομάδες και στη τελική του μορφή περιλαμβάνει μια σειρά από συμπληρωματικές διατάξεις. Μεταξύ αυτών: καταργείται η γενική γραμματεία ψηφιακού σχεδιασμού και ο ενιαίος διοικητικός τομέας του υπουργείου Ανάπτυξης (υπηρεσία εποπτείας αγοράς) και μεταφέρεται στη γενική γραμματεία καταναλωτή. Επίσης καταργείται η Γ.Γ. Διεθνούς Ενεργειακής Πολικής και η Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εξαιρείται αναδρομικά αυτοδίκαιης περιέλευσης στην εταιρεία Ελληνικό Α.Ε. η έκταση που βρίσκεται σήμερα εγκαταστημένη στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Επίσης, ιδρύεται αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την ονομασία πλωτό μουσείο Νεράιδα, νομιμοποιούνται τα κτίρια της ακαδημίας εμπορικού ναυτικού Μακεδονίας και δίδεται παράταση κατά δύο έτη στη μη εφαρμογή της νομοθεσίας περί απασχόλησης συνταξιούχων για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης